NFL - Főcsoport-elődöntőben a Jacksonville és a New Orleans

Jacksonville

Az Amerikai főcsoportban (AFC) a Jacksonville Jaguars, míg a Nemzeti főcsoportban (NFC) a New Orleans Saints jutott tovább vasárnap az észak-amerikai profi amerikaifutball-liga (NFL) rájátszásának első fordulójából.

A AFC-ben harmadik kiemelt Jaguars pontszegény mérkőzésen tudott győzni a Buffalo Bills ellen úgy, hogy mindössze tíz pontot szerzett a meccsen. A védelmek remekül játszottak, a támdóegységeknek viszont szinte semmi sem sikerült. Ennek ellenére Blake Bortles irányító volt a Jacksonville egyik nyerőembere, aki ugyan csak 87 yardot passzolt, viszont 88-at futott, s a hajrában többször is kulcsszituációban tette ezt eredményesen.

Az AFC-ben így eldőlt, hogy az elődöntőben a címvédő New England Patriots a Tennessee Titanst, míg a második kiemelt Pittsburgh Steelers a Jacksonville-t fogadja.

A hétvége zárómérkőzése a vártnak megfelelően lényegesen közönségszórakoztatóbb játékot hozott, a New Orleans Saints és a Carolina Panthers élvezetes összecsapást produkált. Mindklét támadósor jól játszott, ám amíg az első három negyedben a Panthers képtelen volt touchdownt szerezni, s csak mezőnygólokig jutott, addig Drew Brees irányító vezette Saints háromszor is td-t ért el. 
 

A Saintsnek ennek ellenére izgulnia kellett a a végén, Cam Newton ugyanis nagyszerűen irányította a Carolinát a zárószakaszban, két touchdownt is passzolt, a végén pedig a győzelemért támadhatott csapatával, ám nem sikerült ismét végigérnie a pályán.

Az NFC elődöntőjében, a Saints a Minnesota Vikingshoz látogat, míg a másik ágon a Philadelphia Eagles az Atlanta Falconsszal csap össze.

Eredmények:
    rájátszás, 1. forduló:
    ---------------------- 
    AFC:
Jacksonville Jaguars-Buffalo Bills 10-3
    szombaton játszották:
Kansas City Chiefs-Tennessee Titans 21-22
    
    NFC:
New Orleans Saints-Carolina Panthers 31-26
    szombaton játszották:
Los Angeles Rams-Atlanta Falcons 13-26

    A főcsoport-elődöntők programja:
    AFC:
New England Patriots-Tennessee Titans, vasárnap 2.15
Pittsburgh Steelers-Jacksonville Jaguars, vasárnap 19.00
    NFC:
Philadelphia Eagles-Atlanta Falcons, szombat 22.35
Minnesota Vikings-New Orleans Saints, vasárnap 22.40

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?