Nemzetközi tornával ünnepelt a rimaszombati röplabdaklub

rimaszombat VK Slovan röplabda
Rimaszombat |

Fennállása 50. évfordulóján nemzetközi tornát rendezett a rimaszombati VK Slovan női röplabdaklub.

1968-ban a Magas-Tátrában túrázott tíz diáklány a rimaszombati közgazdasági iskolából, akik megnyerve egy röplabdatornát, mezeket, hálókat és labdákat nyertek jutalmul. Innen jött a merész gondolat: létrehozni a röplabdaklubot, amely Sárka Moncoľová-Schmidtová vezetésével TJ Slovan néven be is nevezett a kerületi bajnokságba. Az immár VK Slovan nevet viselő klub 50 éve folyamatosan létezik, s már évtizedek óta az I. liga keleti csoportjának oszlopos tagja.

Az alapítók között volt Štefan Baláž is, aki máig sem lett hűtlen a csapathoz, volt edzője is, ma pedig a klub elnöke, szinte egyszemélyes mindenese. „Három évig szerepeltünk a kerületi bajnokságban, a második ligában nyolc esztendőt töltöttünk. A bajnokság átszervezése után a csapat az I. liga keleti csoportjába nyert beosztást, s azóta is ott szerepel” – mondta Baláž, aki azt is elmesélte, hogy mintegy öt generáció cserélődött már ki a csapatnál, s ezalatt az öt évtized alatt voltak sikeres és kevésbé sikeres időszakaik is. De ami a legfontosabb, a csapat folyamatosan, kihagyás nélkül működik, s öregbíti a város jó hírnevét. Moncoľová-Schmidtová után edzette a csapatot Baláž mellett Ľubomír Geľo, Igor Antal, Jana Kureková, Jana Deáková-Babicová, Igor Kališ, Peter Nôta, Jozef Mitter, Bódy Tibor és Rastislav Šimko is, míg jelenleg id. Alena Kudlíková áll a csapat élén. Tíz évvel ezelőtt együttműködési megállapodást kötöttek az akkor NB1-es Albrecht MISI-MVSC klubbal is, amelynek köszönhetően a két csapat folyamatosan részt vett egymás tornáin, s nem egy felkészülési mérkőzést is vívott egymással az évek során.

Az idei jubileumi tornára a hazaiak mellett a borosznóiak (Brusno), az eperjesiek, a poltáriak és a miskolci DVTK csapatai voltak hivatalosak, s bár minden mérkőzést két nyertes szettre játszottak, a torna a késő estébe nyúlt, s csak az utolsó előtti mérkőzésen dőlt el a kupa sorsa. „Amikor a negyedik mérkőzésen a miskolciak legyőzték a poltáriakat, azt hittem, eldőlt az elsőség. Nem számoltunk egyiken sem azzal, hogy a nyáron több besztercebányai játékossal megerősödött borosznóiak, akiket tavaly idehaza s idegenben is simán legyőztünk, akár az első helyért is versenyben lehetnek” – értékelte a torna történéseit Štefan Baláž, akit jobban bosszantott, hogy mindössze hét játékost tudtak kiállítani a tornára. „Egyik kulcsjátékosunk, Žírošová gyomorpanaszok miatt a hetet kórházban töltötte, s még a kinézett erősítések sem érkeztek meg” – tudtuk meg Balážtól, így a rimaszombatiak csak ifj. Kudlíková, Rosiarová, Panicová, Szőke, Hanušová, Lakatos és Chebeňová játékára számíthattak.

A tornát végül a borosznóiak nyerték, a hazaiak a negyedik helyen zártak.

Juhász Dósa János

Érdekes

A Brusno vitte el a kupát

NŐI FELKÉSZÜLÉSI TORNA, Rimaszombat: VK Slovan Rim. Sobota–Poltár 1:2, Prešov–Brusno 0:2, Rim. Sobota–Prešov 2:0, DVTK–Poltár 2:0, DVTK–Prešov 2:0, Rim. Sobota–Brusno 0:2, DVTK–Brusno 1:2, Poltár–Prešov 2:1, Poltár–Brusno 1:2, DVTK–Rim. Sobota 2:0.

A torna végeredménye: 1. VK Kúpele Brusno, 2. DVTK Miskolc, 3. MVK Poltár, 4. VK Slovan Rimavská Sobota, 5. Elba Prešov.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?