Németország: támadásra fel

<p>Gdanskban ma olyan dolog fog történni, ami még sosem fordult elő az Eb-k történetében: a németek vagy a görögök kiesnek a negyeddöntőben.</p>

Utóbbiak búcsúja lenne a kevésbé meglepő: a hellének eddig csak egyszer, 2004-es „ámokfutásuk“ alkalmával jártak a legjobb nyolc között. „Nemcsak magunkért játszunk, hanem a 11 milliós nemzetért, amely bízik bennünk. Az emberek szeretnének ma az utcán ünnepelni“ - utalt Szamarasz a görögöket sújtó válságra. A motivációval biztosan nem lesz gondjuk: a gazdasági megszorítások megtestesítőjeként ott lesz a stadionban Angela Merkel német kancellár is.

Jelenléte általában szerencsét szokott hozni honfitársainak, akik folytatnák sorozataikat: a németek történetük során először abszolválták százszázalékos mérleggel a csoportkört az Eb-n, legutóbbi 14 tétmeccsükön veretlenek és utolsó 19 meccsükön mindig rúgtak gólt. „Az előző három találkozón is helyzetbe tudtunk kerülni, ami azt jelenti, hogy offenzív felfogásban játszottunk. Futballfilozófiánk a támadásra épül. Ha ezt megtartjuk a görögök ellen, és hagyományosan jól teljesítünk védekezésben, akkor minden rendben lesz“ - nyilatkozta Joachim Löw szövetségi kapitány. (ot)

 

NÉMETORSZÁG-GÖRÖGORSZÁG

 

Gdansk, ma, 20.45

Játékvezetö: Skomina (szlovén)

 

A VÁRHATÓ ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

Neuer-Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm-Khedira, Schweinsteiger-Müller, Özil, Podolski-Gomez Szifakisz-Toroszidisz, Papasztatopulosz, K. Papadopulosz, CavellaszKacuranisz, Maniatisz-Szalpingidisz, Makosz, Szamarasz-Gekasz

 

EGYMÁS ELLENI MÉRLEG: 8 5 3 0 17:7

MI DÖNTHET?

* Jorgosz Karagunisz hiánya. A karizmatikus csapatkapitány és válogatottsági rekorder sárga lapos eltiltása miatt csak a pálya mellöl szoríthat társainak.

* A hagyományok tisztelete. A német válogatott még sohasem kapott ki a görögöktöl.

* Mario Gomez. A góllövölistát vezetö támadótól most is gólt várnak.

* A helyzetkihasználás. A tizenegy játékossal védekezö görögöknek általában egy gólszerzési lehetöségük akad meccsenként, és ellenfelüknek se sokkal több.

* A görög szövetségi kapitány sorozata. A portugál Fernando Santos vezetésével a hellének 24 meccsükböl 21-en löttek gólt (a maradék három alkalommal 0:0 volt az eredmény).

 

 

 

 


Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?