Nemcsákék Vágkirályfán

<p>Húsz évvel ezelőtt alakult meg a vágkirályfai öregfiúk futballcsapata, amely a jubileum alkalmából ma délelőtt 2x35 perces mérkőzésen a magyar színészválogatottat látja vendégül.</p>

PR-CIKK

A vendégeknél többek között Nemcsák Károly, Eperjes Károly, Besenczi Árpád, Varga Miklós és Straub Dezső is pályára lép. A belépő tetszés szerinti. Este hattól a helyi kultúrházban ünnepélyes fogadás lesz, amelyen zene mellett videofelvételen felelevenítik a legemlékezetesebb meccseket. A szervezők hetven főre számítanak.

„Két évtizeddel ezelőtt tizennyolc taggal alakultunk meg, sajnos, Kiss József, Keszely Aurél és a később belépett Vincze Tibor már nincs közöttünk. Büszkén mondom, hogy azóta minden pénteken edzettünk. Negyvenfokos hőségben és húszfokos hidegben is. A tréningeken egymás között játszunk, a csapatokat mindig úgy sorsoljuk ki. Havonta tagdíjat fizetünk, és minden évben megtartjuk az ünnepélyes évzárót (az utóbbi 10 évben Kožuch András jóvoltából a vágsellyei Domino ad otthont), amelyre a játékosok a feleségeiket is elhozzák. Közösen ünnepeljük a születésnapokat és a névnapokat is – mondta lapunknak Vadkerti József, aki a csapat ügyeit intézi. – Százoldalas emlékkönyvünkben minden megtalálható. Annak idején a szlovákiai magyar újságírókkal is találkoztunk, a falunapon rendszeresen pályára lépünk, megmérkőztünk az oroszlányiakkkal, a gyulafirátótiakkal is. A futballon kívül teke- és kártyaversenyeket is rendezünk, közös kirándulásokra is járunk. Edzőnk nincs, Páldy Sándorral közösen irányítjuk a gárdát, évente 7–8 meccset játszunk. Ránk férne a fiatalítás, mert csapatunk átlagéletkora 50 év körül van. Nehéz dolgunk van, mert a felnőtt együttesben alig játszanak vágkirályfaiak…”

A húsz esztendő alatt 197 mérkőzést játszott az Inter Vágkirályfa FC: 112-szer győzött, 23-szor döntetlenezett és 62 alkalommal kikapott. A gólarány: 602:427. Vincze István 141 góllal az együttes legeredményesebb futballistája, Vadkerti József 64, Oláh János és Vincze Zoltán 46-46, Morovics Attila 41, Tóth Miroslav 35 alkalommal talált a hálóba. Érdekes, hogy mindössze egy találkozójuk zárult gól nélkül.

A színészek elleni meccsen és a fogadáson kiállítják az együttes által nyert díjakat és trófeákat. Ma a csapat örökös tagjává avatják a 60 éven felüli Takács Sándort, Páldy Sándort, az IKFC-t 12 esztendőn át szponzoráló Papp Dezsőt, Vincze Lászlót és Tóth Tibort.

A csapat mottója: „Nem az eredmény a fontos, csak győzzünk! (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?