Nem szívesen repülne

Az Egyesült Államokat ért terrortámadás miatt elhalasztották a szeptember végére tervezett New York-i birkózó-világbajnokságot. Úgy döntött a nemzetközi szövetség vezérkara, hogy a seregszemlére november vagy december elején kerül sor. A helyszínt a napokban jelölik ki. Fernyák István, a Dunajplavba 28 esztendős bősi sportolója is türelmetlenül várja, hol és mikor léphet szőnyegre.

Fernyák István (felül) ilyen helyzetben nem kegyelmez ellenfelénekSomogyi Tibor felvétele Hol értesültél a tragédiáról?

A világbajnoki felkészülés utolsó szakaszában voltunk, Budapesten a magyar csapattal közösen edzőtáboroztunk, amikor megtudtuk, mi történt New Yorkban és Washingtonban. Először társaimhoz hasonlóan nem akartam elhinni, hogy ilyesmi előfordulhat.

Miként fogadtad, hogy elhalasztották a világbajnokságot?

Egyáltalán nem bántam, hiszen a tragikus események után nem szívesen ülnék repülőre. Viszont komoly munka állt mögöttünk, a formába hozás időszakában voltunk, minél hamarabb szerettünk volna szőnyegre lépni. Eléggé nehezen vettük tudomásul, hogy újabb kéthónapos gyakorlás vár ránk.

Úgy hírlik, a felkészülés hajrájában remek formában voltál.

Bizakodva vártam a küzdelemsorozatot, hiszen a főpróbának számító lengyelországi viadalon jól ment a birkózás, azeri, fehérorosz és ukrán ellenfelet legyőzve harmadik lettem. Csak a világbajnok orosz Azirovval nem bírtam, hoszszabbítást követően szenvedtem vereséget. Ennek ellenére, egyáltalán nem szomorkodom a későbbi időpont miatt, hiszen így több idő marad a felkészülésre.

Teljesen megváltozott az eredeti forgatókönyv, jelenleg milyen a műsor?

A hét végéig valamelyest lazíthatunk, de hétfőtől tizennégy napos bajmóci edzőtáborozáson veszünk részt. Ahogyan már megszokhattuk, ezúttal is közösen gyakorolunk majd a magyar válogatott tagjaival. Aztán a világbajnokságig nincs megállás, Dan Karabín szakvezető várhatóan alaposan megizzaszt bennünket.

A legújabb hírek szerint tizenegy állam pályázik a vb-rendezésre, Szlovákia és Magyarország is jelentkezett.

Azt szeretném, ha minél közelebbi ország adna otthont a seregszemlének. Persze az ideális az lenne, ha hazai környezetben léphetnék szőnyegre, de Budapesten is szívesen versenyeznék. Az szinte biztosra vehető, hogy a történtek után valamelyik európai város lesz a vendéglátó, oda minden bizonynyal autóbusszal vagy vonattal kelünk útra.

Milyen céllal utazol majd a vb-re?

Januártól egy súlycsoporttal feljebb, a 69 kg-osok között szerepelek, bemutatkozásként az Európa-bajnokságon elért ötödik helyezés sikeresnek mondható. Nyolc esztendős szünet után szeretnék ismét felállni a győzelmi dobogóra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?