Nem kell szégyenkezniük az érsekújváriaknak

<p>Reális eredmény született az érsekújvári jégkorongozók szerint a Tipsport Liga play-offjának negyeddöntőjében, ahol a besztercebányaiak 4:1-re nyerték a sorozatot az újonc zöld-fehérek ellen.</p>

Az érsekújváriak a keddi, hazai győzelemmel kiharcolták a pénteki folytatást, ám Besztercebányán egyszer sem tudtak pontot szerezni a szezonban. Óriási bravúrnak számított volna, ha a sérülések tizedelte vendégek megtréfálják az alapszakaszgyőztes házigazdát. Végül egy harmadon át tudták tartani a 0:0-s döntetlent. A második húsz percben már háromszor is gólra váltották fölényüket a besztercebányaiak, akik végül a meccsen 5:1-re, a sorozatban pedig 4:1-re győztek (8:2, 8:0, 4:1, 2:3, 5:1), és készülhetnek az elődöntőre.

„Bíztunk benne, hogy ha nyomás alatt leszünk is, kontrákból betalálhatunk, de sajnos mi kaptuk az első gólt. Támadásban nem tudtunk érvényesülni, ellenfelünk pedig kihasználta egyéni hibáinkat, és megérdemelten győzött, egyértelmű volt a fölénye” – ismerte el Štefan Mikeš, az érsekújváriak vezetőedzője.

A szakember értékelése akár a teljes rájátszásbeli sorozatra is vonatkozhatott volna, az érsekújváriak csak egy igazán jó napot fogtak ki (3:2), a jóval nagyobb nevekből álló és bővebb kerettel rendelkező besztercebányaiak minden meccsen sokkal veszélyesebbek voltak. Az öt mecscsen összesen százzal több (226:126) kapura lövésük volt ellenfelüknél, azaz találkozónként átlagban húsz alkalommal többször veszélyeztették Joakim Lundström kapuját.

„Tisztában voltunk vele, hogy a besztercebányaiaknak régi vágyuk nagy sikert elérni a playoffban. Az első két meccsen potyogtak a gólok a kapunkba, de továbbra is hittem, hogy nem adjuk fel és tisztességgel végigjátsszuk a sorozatot”– mondta Mikeš. „Tudtuk, hogy riválisunk jóval tapasztaltabb, amit harciassággal és agresszivitással akartunk semlegesíteni. Csak egy meccsen sikerült, de nem kell szégyenkeznünk” – szögezte le Milan Kytnár, a zöld-fehérek csapatkapitánya, aki egy éve még a besztercebányaiak mezét viselte.

Több évet húzott le a Kosoknál Michal Hudec is, aki az utolsó meccseken az érsekújváriak védelmében kapott helyet a hátvédek sérülései miatt. „Kiestünk, de büszkék lehetünk arra, amit a klub első élvonalbeli szezonjában elért. Sokan a csapatból most élték át először a Tipsport Liga playoffjának hangulatát, amiből sokat tanulhatnak” – tette hozzá a 37 éves Hudec.

Az érsekújváriak ma 16.00-kor a jégcsarnokban tartják a szurkolókkal közös szezonbúcsút. (hokej.sk, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?