Nem indulnak orosz atléták a márciusi fedettpályás vb-n

<p>Egyetlen orosz sportoló sem fog rajthoz állni a jövő márciusi, Portlandben sorra kerülő fedettpályás atlétikai világbajnokságon, miután a nemzetközi szövetség (IAAF) meghatározatlan időre felfüggesztette az orosz sportági szövetség (VFLA) tagságát - értesült meg nem nevezett forrásból csütörtökön a Reuters hírügynökség.</p>

A felfüggesztést addig biztosan nem oldják fel, amíg az IAAF öttagú ellenőrző bizottsága el nem végzi a szükséges vizsgálatokat, s be nem számol arról, hogy a VFLA minden tekintetben megfelel annak, hogy visszanyerje a tagságot. A testület a tervek szerint március 27-én teszi meg első jelentését, a fedettpályás vb 10 nappal korábban, 17-én kezdődik és 20-ig tart.    Az orosz szövetség egyelőre nem kommentálta a Reuters értesüléseit, a fedettpályás vb szervezői pedig az IAAF hivatalos bejelentéséig nem akarnak nyilatkozni az orosz atléták távolmaradásáról.    Az IAAF múlt pénteken döntött a VFLA felfüggesztése mellett, mégpedig a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) javaslatára. Utóbbi azért tanácsolta ezt az IAAF-nek, mert vizsgálata során arra a megállapításra jutott, hogy Oroszországban széles körű, szisztematikus doppingolás zajlik. Többek között minták tűntek el, eredményeket hamisítottak meg, és szakembereket, sportvezetőket, orvosokat vesztegettek meg. Emiatt a WADA november 10-én felfüggesztette a moszkvai, korábban általa akkreditált laboratórium működését.    Kedden a Nemzeti Doppingellenes Szervezetek Intézete (iNADO) azt javasolta a WADA-nak, hogy az orosz atléták ne vehessenek részt a jövő évi riói olimpián, csütörtökön pedig a WADA egyhangú döntéssel felfüggesztette az Orosz Antidopping Csoport tagságát kötelezettség-teljesítés elmulasztása miatt.    Az orosz sportolókra vonatkozó tiltás a hazai versenyekre nem vonatkozik. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?