Nem fogott kezet izraeli ellenfelével az egyiptomi dzsúdós

Rio de Janeiro |

<p>Iszlam el-Sehabi egyiptomi dzsúdós nagy botrányt kavart azzal, hogy nem fogott kezet Or Sassonnal, miután az izraeli legyőzte őt az olimpián.</p>

A 32 éves egyiptomit a közösségi oldalakon arra buzdították szurkolói, hogy ne álljon ki az izraeli dzsúdós ellen, mivel az az iszlám vallás megszégyenítése lenne, sőt, halálos fenyegetéseket is kapott, mert ha veszít, szégyent hoz az egész nemzetre. El-Sehabi ugyan kiállt, ám veresége után nem fogadta el legyőzője kézfogását, hanem fejét rázva elfordult. A 2-es Karióka Aréna közönsége füttykoncerttel fejezte ki nemtetszését az esetet követően. Nicolas Messner, a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) kommunikációs igazgatója az incidens után közölte, hogy a sportolóknak nem kötelező kezet fogniuk az IJF szabályai értelmében, pusztán meghajolniuk kell egymás felé fordulva, amit El-Sehabi meg is tett. „Ugyanakkor az olimpia után meg fogjuk vizsgálni az esetet, és megnézzük, kell-e bármilyen intézkedést hoznunk” – mondta Messner.A Nemzetközi Olimpiai Bizottság szóvivője, Mark Adams annyit mondott, hogy a küzdelem hevében történnek elfogadhatatlan dolgok. „Úgy véljük, hogy az olimpiai mozgalomnak nem falakat, hanem hidakat kell építenie” – tette hozzá. Az egyiptomi a mérkőzés után is több halálos fenyegetést kapott sajátjaitól az interneten, és állítólag fél hazatérni. A mérkőzést ipponnal megnyerő Or Sasson végül bronzérmet szerzett. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?