Nem fél a széljárástól

Budapest. Vereckei Ákos, a magyar kajak-kenu válogatott egyik legnagyobb sztárja két számban indul majd az athéni olimpián, s a célja az, hogy mindent kihozzon magából, de hogy ez mire lesz elég, nem tudja megjósolni.

„A maximumot akarom nyújtani, ha ez sikerül, már elégedett leszek, még akkor is, ha az eredmények végül nem úgy alakulnak, ahogy azt reméljük“ – mondta a Honvéd-Domino kajakosa, aki éppen a sportági versenyek idején, jövő csütörtökön ünnepli 27. születésnapját.

Vereckei – akárcsak Sydneyben – K1 500 m-en és Kammerer Zoltánnal, Storcz Botonddal, valamint Horváth Gáborral együtt K4 1000 m-en indul az ötkarikás játékokon. Az előbbi számban négy éve favoritként a csalódást keltő negyedik helyen végzett, utóbbiban viszont címvédőként készülhet a mostani rajtra.

„Egyesben ezúttal sem érzem magam esélytelenebbnek, mint Sydneyben. Az elmúlt években két viadalt leszámítva mindent megnyertem, igaz, a két kudarc éppen két világbajnokságon ért. Nagyon sok jó kajakos van a mezőnyben, így biztosan nem lesz könnyű dolgom” – jegyezte meg a szám idei Európa-bajnoka. „A négyessel egyértelműen úgy készülünk, hogy nyerni akarunk, a világbajnok szlovákok, illetve a németek lesznek a legnagyobb ellenfeleink.”

Az esetleges kedvezőtlen időjárástól, a nagy széltől sokan tartanak sportági berkekben, Vereckei azonban nem tartozik közéjük. „Olasz hajóépítő cégünk lekért egy olyan statisztikát, amely a szkiníaszi pálya környékén uralkodó körülményeket dolgozza fel az elmúlt tíz év hasonló időszakára vonatkozóan, és abból kiderül: enyhe szellő, és ideálisnak mondható időjárás várható a jövő hétre, tehát nem félek” – mondta.

A kajakos a csapat többi tagjához hasonlóan szombaton utazik el Görögországba, K4-ben hétfőn, K1-ben pedig kedden kerül sor az előfutamra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?