Nem adja olcsón a bőrét a MAC

MAC Budapest

Két-két mérkőzéssel a hétvégén elrajtol a jégkorong Tipsport Liga playoff-negyeddöntője.
 

„A mai napra meghirdetett MAC Újbuda–DVTK Jegesmedvék mérkőzés továbbjutás miatt elmarad.” Ezzel a frappáns címmel találja magát szembe az internetező a Tipsport Liga fővárosi magyar újoncának honlapján. S bár a bejegyzés csütörtökre vonatkozott, jól jelzi, milyen feldobott lelkiállapotban várják Budapesten a ma kezdődő playoffot.
A szezon előtt mindkét magyar gárda úgy nyilatkozott, csalódott lenne, ha nem jutna be a playoffba. A selejtezőben egymással találták magukat szembe, így biztossá vált egyikük részvétele – s kisebb meglepetésre az alapszakaszban rosszabbul, a kilencedik helyen végző újbudaiak 3:0-lal kisöpörték a miskolciakat.


„Ha keresnék egy jelzőt, hogy mit érzett a csapat, amikor megtudtuk a párosítást, akkor az izgatott kifejezést jelölném meg. Az elmúlt évek csatái, a két csapat közös történelme a mi oldalunkon sem múlt el nyom nélkül, és úgy éreztük, ismét sorsdöntő szériát játszhatunk a Jegesmedvékkel. Mindenki nagyon várta a mérkőzéseket, mert ezekben mindig extra adag érzelem, izgalom és keménység van” – nyilatkozta a jegkorongblog.hu-nak Bálizs Bence, a MAC kapusa. – Egyfajta bajnoki döntőként fogtuk fel a sorozatot, hiszen csak egy maradhatott talpon. Nagyon kiegyenlített volt a küzdelem, apróságok döntöttek.”


Az alapszakaszban második zólyomiak ellen vélhetően más lesz a felállás, a bevallottan döntőbe vágyó közép-szlovákiaiak a párharc egyértelmű favoritja. Eddigi öt meccsükből négyet nyertek meg (3:0, 3:2 h. u., 3:2 h. u., 5:3), igaz, egy alkalommal a MAC 6:1-re elpáholta őket.
Andrej Podkonický, a zólyomiak vezetőedzője szerint a türelem lesz a kulcskérdés a szériában. „Sokan nem hiszik el, de tényleg veszélyes ellentámadásai és jó csatárai vannak a MAC-nak. Inkább védekező felfogásban játszanak, és egy jó kapusra támaszkodnak. Nem szabad idegeskednünk, akkor sem, ha nem fogunk tudni könnyen átjutni a középső harmadon. Az első perctől pozitívnak kell lennünk, és próbálni győzni, akár kevés lőtt góllal is. Ezt már megmutattuk, hogy megy nekünk” – mondta klubja honlapjának Podkonický. 
A bukmékerek a legminimálisabb esélyt adják csak a MAC továbbjutásának (15-ös szorzó) – hasonlóan, mint a Detvának (12), amely a címvédő besztercebányaiakkal találkozik. A másik két párharcban viszont bármi megtörténhet, a keletiek (Košice–Poprad) és a nyugatiak (Nitra–Trenčín) belharcában is az aktuális forma dönthet egyik vagy másik gárda javára.
A sorozatok az egyik fél négy győzelméig tartanak. 
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?