Négy alapember hiányzik

Oviedo |

<p>A szlovák labdarúgó-válogatott ma este (20.45) a spanyolok otthonában lép pályára Eb-selejtezőn. Mivel Ján Kozák védencei eddig százszázalékosak, akkor sem kell pánikolniuk, ha kikapnak Oviedóban &ndash; sorsuk továbbra is a saját kezükben lesz.</p>

Tavaly októberben a szlovák válogatott egész Európát meglepte, amikor Zsolnán 2:1-re legyőzte a sztárokkal tűzdelt spanyol válogatottat. Ján Kozák együttese azóta is remek formában van, sorozatban összesen kilenc meccset nyert meg, a kvalifikációban pedig hibátlan mérleggel vezeti a csoportját.A mai, Oviedóban rendezett meccs előtt a szövetségi kapitány nem akart tippelni, azt azonban elárulta, kíváncsi a helyszín hangulatára. Oviedónak ugyanis komoly szlovák vonatkozása van, itt futballozott a szlovák futball egyik legnagyobb tehetsége, a tragikusan korán elhunyt Peter Dubovský. „Kíváncsi vagyok, emlékeznek-e még rá” – jegyezte meg Ján Kozák. Oviedóban egyébként eddig csak kétszer játszott a spanyol válogatott, 2001-ben 4:1-re legyőzte Bosznia-Hercegovinát, hat évvel később pedig 2:0-ra nyert Lettország ellen. A szlovák együttesből négy alapember hiányozni fog a mai mérkőzésen: Ďurica és Weiss sérülés, Kucka és Škrtel eltiltás miatt nem játszhat. A tréner számára így a fő problémát a védelem összeállítása jelenti, hiszen mindkét középső védője és egy védekező középpályása is kiesett. A védelem tengelyében több variációs lehetősége is van: játszhat ott Saláta, Michalík, Gyömbér, de Hubočan is, aki a válogatottban balhátvédként szokott szerepelni, de klubjában, a Dinamo Moszkvában már rendszeresen középhátvédet játszik. Kucka helyén Gyömbér is bevethető, de elképzelhető, hogy Kozák Gregušnak vagy Hrošovskýnak ad lehetőséget. „Kulcsfontosságú lesz a védekezés. Nagyon oda kell figyelnünk, hogy ne hagyjunk réseket az egyes csapatrészek között, hogy a spanyoloknak ne legyen lehetőségük a harmincadik rövid átadás után egy merőleges passzal bekerülni a hátvédsorunk mögé” – figyelmeztetett Peter Pekarík, akinek biztos a helye a védelem jobb oldalán. A szlovákok számára a spanyolok elleni találkozónál fontosabb a keddi, zsolnai mérkőzés, amelyen Ukrajnát fogadják, és amelyen akár be is biztosíthatják az Eb-részvételüket. A kapus Matúš Kozáčik azonban rámutatott, hiba lenne előreszaladni. „Ebben a selejtezősorozatban megbizonyosodhattunk róla, hogy az a hozzáállás visz sikerre, ha mindig az előttünk álló mérkőzésre koncentrálunk. Először a spanyolokon legyünk túl, aztán jöhetnek az ukránok” – nyilatkozta a Plzeň hálóőre. A spanyolok a kvalifikáció során eddig egyszer vesztettek pontokat (éppen Zsolnán), tizenöt ponttal a csoport második helyén állnak. Ha győznek, jobb gólkülönbségüknek köszönhetően a táblázat élére ugranak. A ma este 20.45-kor kezdődő mérkőzést a szlovén Damir Skomina vezeti, és az STV 1 élőben közvetíti. (TASR, SITA) 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?