NB I: Harmadszor bajnok a Videoton!

Videoton
Felcsút |

Az OTP Bank Liga utolsó előtti fordulójában a Videoton 2-0-ra legyőzte a Honvédot, így már aranyérmes, a Ferencváros hiába ütötte ki a Diósgyőrt. Az alsóházban még semmi nem dőlt el. 
 

Edző a levegőben
Napra pontosan egy évvel a tavalyi „bajnoki döntő” után ismét az aranyérem volt a tét a Videoton és a Honvéd mérkőzésen, igaz, most csak a fehérváriak számára. A mérkőzés előtt egyértelmű volt a helyzet: ha a Vidi nyer, begyűjti története harmadik bajnoki címét. A hazaiak óvatosan kezdtek, de aztán folyamatosan átvették a mérkőzés irányítását, a 27. percben pedig Stefan Scsepovics megszerezte az áhított gólt. A kispestiek játékában nem volt túl sok átütőerő, érezni lehetett, ha csak valami csoda nem történik, vasárnap este Felcsúton bajnokot avatnak. A mérkőzés hajrájában aztán Boban Nikolov bebiztosította a Vidi aranyérmét. A lefújás után kezdődhetett a fieszta, Marko Nikolicsot dobálták a játékosok, majd miután szerencsésen földet ért, nyilatkozott. 

Ez nem valaminek a vége, hanem valaminek a kezdete. Jövőre ismételni szeretnénk, de előtte a nemzetközi porondon akarunk maradandót alkotni.  Tovább kell építenünk a csapatot, hogy Európában is sikeresek legyünk. Megérdemeltük a bajnoki címet, egész évben csak a feladatunkra koncentráltunk. Hatalmas köszönet mindenkinek, aki hozzájárult ehhez a sikerhez, de a legnagyobb elismerés a játékosaimé 
– mondta a Partizan után a Videotonnal is bajnoki címet szerző szerb edző. 

A meccs hőse a két gólpasszt jegyző Pátkai Máté volt.
„Nagyon büszke vagyok a csapatunkra. Sikerült a visszavágás a Honvédnak, ugyanazon a napon lettünk bajnokok, mint amelyiken tavaly elveszítettük az aranyérmet. Egy év alatt nagyon sokat fejlődött a csapat, főleg mentálisan. Most elbírtuk a terhet, hatalmas dolgot vittünk véghez” – értékelt a középpályás. 

Még öt csapat kieshet
Az alsóházban tovább bonyolódott a helyzet azzal, hogy a Vasas és a Balmaz is nyerni tudott. Egy fordulóval a vége előtt megjósolhatatlan, hogy melyik két csapat esik ki. Az angyalföldieken és a balmazújvárosiakon kívül veszélyben van a sereghajtó Diósgyőr, de a Haladás és a Mezőkövesd is. 

Az utolsó forduló párosítása:

Honvéd – Vasas
Haladás – Mezőkövesd
Diósgyőr – Videoton
Balmazújváros – Ferencváros
 

A forduló játékosa:

Pátkai Máté (Videoton)
A válogatott középpályás csapata vezéregyénisége volt az aranyéremről döntő csatán. Folyamatosan változtatta helyét a pályán, megzavarva ezzel a kispesti játékosokat. Két gólpasszával pedig elévülhetetlen érdemei voltak a sikerben. 

A forduló vesztese:

a Haladás
Michal Hipp együttese egy pontért utazott a Szusza-stadionba a Vasashoz. A taktika egészen a 91. percig ült, akkor azonban Pavlov megszerezte az angyalföldiek győztes gólját, így a szombathelyieknek az utolsó fordulóban kell bebiztosítaniuk a bennmaradásukat. 
 

Privacsek András

Érdekes

Egy nyilatkozat, amely mindent elárul a magyar fociról

A forduló nyilatkozata:
Csertői Aurél (Paks)

„A csapatból többen már a nyári szabadságukat töltik. Nagyon sok játékosnak el kell innen mennie, ha én maradok az edző. A kispad előtt többet mozogtam, mint egy-két játékos a pályán.”
A paksiak szakvezetője, miután csapata hazai pályán 1-0-ra kikapott a Balmazújvárostól.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?