NB I: Dobogón telel a DVSC, egyre nagyobb bajban a Haladás

újpest

Hóesésben, néhol irreális körülmények között rendezték meg az OTP Bank Liga 18., idei utolsó fordulóját. A Debrecen és a Puskás Akadémia magabiztos, a Diósgyőr és a Kisvárda pedig bravúros győzelmet aratott.

Veszélyben Horváth Ferenc állása 

A Haladás – Debrecen mérkőzés mindkét fél számára rendkívül fontos volt, hiszen a hazaiak a kiesést szeretnék elkerülni, míg a vendégek a dobogóért küzdenek. A szombathelyiek már az első percben tehettek volna egy lépést az álmaik elérése felé, de Gaál Bálint 11-esét kiütötte Nagy Sándor, majd a Hali-támadó a duplázást a kapu mellé gurította. Az önbizalomtól amúgy sem duzzadó Haladás ezt követően gyorsan hátrányba került, köszönhetően Bódi Ádám látványos szabadrúgásgóljának, a második Loki-találat pedig eldöntötte a meccset. Nem lenne meglepetés, ha a szombathelyi vezetők karácsonyra egy új vezetőedzővel lepnék meg a csapat szurkolóit.  Horváth Ferenc a mérkőzést követő értékelésében beszélt az esetleges menesztéséről is.


Ez a meccs olyan volt, mint az őszi szezonunk: kihagytuk a helyzeteinket, 11-est rontottunk, az ellenfél pedig könyörtelenül kihasználta a hibáinkat. A második gól után már nem hittünk benne, hogy van esélyünk. Sajnos a vetélytársaink mind nyertek, így elég tetemes lett a hátrányunk. A vezetők döntik el, hogy melyik irányt választják. Bárhogy is döntenek, elfogadom – zárta a vezetőedző. 

A Diósgyőr és a Kisvárda volt jobb a hócsatában 

Kisvárdán és Pakson volt a legnagyobb havazás, ezen a két helyszínen ideálisnak nem mondható pályán játszottak a csapatok. A paksiak némi meglepetésre kikaptak az utóbbi hetekben javuló formát mutató Diósgyőrtől. Érdekesség, hogy a DVTK-nak 2018-ban ez volt az első idegenbeli győzelme és egyben az utolsó is. A Kisvárda pedig az MTK elleni hócsatát nyerte meg, újabb életjelet adva ezzel magáról.  

Kölcsönadott játékosa miatt nem nyert az Újpest 

A forduló fővárosi rangadóját a Honvéd és az Újpest vívta az MTK stadionjában. Sokáig nem találtak fogást egymáson a csapatok, majd az első félidő hajrájában Dino Skvorc kiállítását követően úgy tűnt, hogy az újpestiek behúzhatják a meccset. A szünetig viszont Holender Filip „panenkás” 11-esével a kispestiek jutottak vezetéshez. A második játékrészben a lilák megfordították a mérkőzés állását, az utolsó előtti percben azonban az Újpestről kölcsönvett Tischler Patrik mentett meg egy pontot Supka Attila együttesének. 
 

Érdekes

A forduló nyertese

Josip Knezevic (Puskás Akadémia) 
Az edzőváltást követően magabiztos győzelmet arattak a felcsútiak, így a téli szünetben nem kell a kieséstől rettegniük. A győzelmet horvát támadójuknak köszönhetik, aki végig kapura veszélyesen futballozott és az ő két góljával nyert a PAFC a Mezőkövesd ellen.

Érdekes

A forduló vesztese

A Haladás 
Mivel a kiesés ellen küzdő csapatok közül a Diósgyőr, a Kisvárda és a Puskás Akadémia is nyerni tudott, a Haladás nyolc pontra eltávolodott a bennmaradást jelentő 10. helytől. Elnézve a csapat formáját és azt, hogy a teljes őszi szezon során mindössze 9 pontot gyűjtött, már-már reménytelennek mondható a Hali helyzete.  

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?