Nagyölvedi tornadiadal

nagyölved
Léva |

Léva. A nagyölvediek sikerével zárult a Lévai Területi Labdarúgó-szövetség elnökének serlegéért kiírt teremtorna, amelyen a kerületi csapatokon kívül a területi bajnokság legjobbjai léptek pályára. 

A nyertes egyetlen alkalommal sem ízlelte meg a vereség ízét, a legtöbb gólt szerezte és a legkevesebbet kapta, mindemellett kapusuk, a tapasztalt Benkó Dániel a legjobb hálóőrnek járó díjra is rászolgált.


Rangadóval kezdődött a focigála, hiszen a nyitómeccsen a területi mezőny két legjobbja találkozott. A čajkoviak kapták el hamarabb a fonalat, és Erik Valkovič már a második percben a felső lécet találta telibe, ám a zselíziek még időben észbe kaptak, és meg sem álltak hat gólig. Aztán a járás két III. ligás alakulatának összecsapása következett. A nagyölvedieknél lehetőséghez jutott a két új szerzemény, Gál Rudolf, aki korábban az imelyieket erősítette és az orosz Alekszandr Luzin, aki a komáromi KFC-ből érkezett. Mindketten góllal mutatkoztak be új állomáshelyükön. Az ipolyságiak már 4:1-es vesztésre álltak a zselíziek ellen, ám Peter Tran Anh vezényletével gyakorlatilag a sírból hozták vissza legalább az egy pontot. „Kicsit túltaktikáztuk a meccset” – fogalmazott tömören a találkozó után Peter Kokoška zselízi edző. 


A mindent eldöntő mérkőzésen a nagyölvediek egyénileg és csapatként is minden tőlük telhetőt megtettek a győzelemért. Németh Zsolt, aki korábban Gyirmóton is felhívta magára a figyelmet, rögtön az elején betalált, majd kezet fogott a cserepadon ülőkkel, és távozott a sportcsarnokból. Később derült ki, hogy Komáromba sietett, ahol aznap este a Barracuda a Komáromi Kispályás Fociliga döntőjét játszotta, és ott is segíteni akart társainak. Végül is a nagyölvediek 3:2-re bizonyultak jobbnak a lévaiaknál, de a Barracuda is első lett.
„Örülök a tornagyőzelemnek, de nem szabad túlértékelni a teljesítményünket. Valamennyi mérkőzésen magabiztosan játszottunk, ám az ipolyságiak és a zselíziek elleni párharcban kissé figyelmetlenek voltunk. Remélem, ez a diadal a tavaszi idényben olyan harcra ösztönzi védenceimet, hogy ne legyenek kiesési gondjaink” – vélekedett Igor Kasana nagyölvedi edző.


Urbán Ferenc, a területi szövetség elnöke méltányolta a pályára lépett csapatok sportszerű hozzáállását. „Valamennyi alakulat a fair play szellemében játszott, így elkerültük a sérüléseket. Tizennegyedik alkalommal rendeztük meg a teremtornát, melyen nem az eredmények az elsődlegesek. Számomra úgy tűnt, hogy az első két helyezett valamivel előbbre tart a felkészülésben, mint a többiek. A zselíziek is lelkesen játszottak, a gyors támadójáték volt a legnagyobb erényük. Véleményem szerint nem a területi bajnokságban kellene szerepelniük, hanem legalább az V. ligában” – mondta Urbán Ferenc.
 

Érdekes

TEREMTORNA A LÉVAI TERÜLETI SZÖVETSÉG ELNÖKÉNEK SERLEGÉÉRT (kerületi mezőny+területi bajnokság legjobbjai):

Čajkov–Želiezovce 0:6, g.: Tóth 2, Dulai, Burín, Klimaj, Dobiaš; Šahy–Levice 1:3, g.: Bolyo, ill.Králik 2, Varga; V. Ludince–Kalná n/Hr.4:1, g.: Kováč, Luzín, Gál, Hlaváčik, ill. Turnai; Levice–Čajkov 3:2, g.: Birdáč, Rakica, Švec, ill. Ivanič, Červenák; Želiezovce–Šahy 4:4, g.: Tóth 3, Müller, ill. Tran Anh 2, Makrai, Križan; Kalná n/Hr.–Čajkov 5:3, g.: Turnai, Vida, Szép, Peseky, Švirik, ill. Gašparetz, Valkovič, Červenák; Levice–Želiezovce 2:5, g.: Králik, Suljič, ill. Dulai 3, Tóth 2; V. Ludince-Šahy 2:2, g.: Víglaš, Hlaváčik, ill. Kapa 2; Kalná n/Hr.-Želiezovce 7:0, g.: Vida 2, Švirik 2, Chmelo, Pánik, Vanya; Čajkov–V. Ludince 2:9, g.: Červenák 2, ill. Hlaváčik 4, Gál 2, Luzín, Kosák, Németh; Levice–Kalná n/Hr. 4:4, g.: Suljič, Janúrik, Varga, Rakica, ill. Chmelo 3) Dávid; Šahy–Čajkov 3:3, g.: Tran Anh, Križan, Makrai, ill. Klinčok, Červenák, Nichta; Želiezovce–V. Ludince 4:4, g.: Tóth, Dobiaš, Müller, Dulai, ill. Németh 2, Víglaš, Kosák; Kalná n/Hr.–Šahy 4:1, g.: Dávid, Chmelo, Lackó, Szép, ill. Kapa; Levice–V. Ludince 2:3, g.: Janúrik, Rakica, ill. Németh, Víglaš, Hamdaoui. 
Végeredmény:
 1. V. Ludince    5    3    2    0    22:11    11
 2. Kalná n/Hr.    5    3    1    1    21:12    10
 3. Želiezovce    5    2    2    1    19:17    8
 4. Levice    5    2    1    2    14:15    7
 5. Šahy    5    0    3    2    11:16    3
 6. Čajkov    5    0    1    4    10:26    1
Díjazottak – legjobb kapus: Benkó Dániel (V. Ludince), legjobb mezőnyjátékos: Vida Attila (Kalná n/Hr.), legjobb góllövő: Tóth Kornél (Želiezovce). 
A győztes csapat: Benkó Dániel, Adam Letko, Adam Kosák, Štefan Petráš, Jakub Víglaš, Tibor Hlaváčik, Németh Zsolt,, Dmytro Bilyk, Hamdaoui Ádám, Bartal Kristóf, Martin Kováč, Gál Rudolf, Aleksandr Luzín. 
Edző: Igor Kasana. ⋌(áb

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?