Nagy Péter: Jó formában vagyunk, és van önbizalmunk

samorin

A II. labdarúgóligában szereplő somorjaiak nagyszerű formában futballoznak az elmúlt hetekben. Utolsó öt meccsüket megnyerték, és már hatodikok a tabellán. A sikeres hetek titkairól Nagy Pétert, a csapat 24 éves középpályását kérdeztük.

Minek köszönhető elsősorban a csapat remek formája?

A télen Michal Kuruc személyében új edző érkezett a csapathoz, aki új szisztémát és új taktikát próbált bevezetni a csapatban. Kellett egy kis idő, amíg ezt megszoktuk, a tavaszi szezon elején még nem voltunk olyan eredményesek. De az utolsó öt meccsen már pontosan tudtuk, hogyan kell játszani, hogyan kell letámadni, már mindenki jól tudta, hogy mi a feladata. Nagyon remélem, hogy így fogjuk folytatni a hátralevő mérkőzéseken is.

A DAC téli igazolása, Luciano Vera mellett az elmúlt hetekben a dunaszerdahelyiek tehetséges gambiai középpályása, Sainey Njie is rendszeresen lehetőséget kapott Somorján. Az ő játékuk mennyire volt fontos a csapat számára?

A középpálya közepén Njie volt a párom az elmúlt néhány mérkőzésen, kivéve a legutóbbin, mert akkor újra a DAC-cal tartott. Ezeken a meccseken megszoktuk egymást a középpályán, és ezért nagyon jól működött az összjáték. Vera szintén egy nagyon ügyes játékos. Még csak 18 éves, de nagy potenciál van benne. Úgy látom, hogy mindketten nagy segítségünkre vannak. 

A sokáig a kiesőzóna határán tanyázó csapat a remek formának köszönhetően már 6. a tabellán. Milyen helyezést tartana elfogadhatónak a szezon végén? 

Még a szezon elején beszéltünk róla, hogy ebben a csapatban megvan a képesség, hogy az első nyolc között végezzen. A bajnokság eleje ugyan nem indult jól számunkra, de már hatodikok vagyunk, és akár még a kassaiakkal szembeni hátrányt is ledolgozhatjuk. Remélem, hogy minél feljebb tudunk végezni a tabellán. Most a Dubnica következik hazai pályán, azután a szezon utolsó három mérkőzésén erős ellenfelek (Banská Bystrica, Skalica és Podbrezová – a szerk.) várnak ránk. Jó formában vagyunk, és van önbizalmunk. Ezzel az önbizalommal kell nekivágnunk a hátralevő mérkőzéseknek, és bízom benne, hogy minimum az aktuális hatodik helyünket megtartjuk.

Gondolkodott már azon, hogy az egyre jobban összeérő csapat mire lehet képes a következő szezonban?

Nekem ez a második szezonom a Somorjával, a tavalyiban közrejátszott a koronavírus is. Akkor még lejjebb végeztünk a tabellán. Most hatodikok vagyunk, de szerintem ha jövőre egyben tud maradni a csapat, akkor még akár jobb helyezést is elérhetünk. 

Személyesen milyen célokat tűzött ki maga elé?

Ez a harmadik szezonom a II. ligában, de korábban volt lehetőségem bemutatkozni a Fortuna Ligában is. Mindenkinek az a célja, hogy az élvonalban szerepeljen, ahogy nekem is. Legtöbbször kezdőként szerepelek Somorján, csak akkor ültem a cserepadon, ha több játékos is érkezett a középpályára a DAC-ból, de csereként akkor is pályára léptem. Nagyon elégedett vagyok a körülményekkel itt, de az a célom, hogy egyszer visszatérjek az élvonalba. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?