Nagy lehet a baj Bianchinál

ÖSSZEÁLLÍTÁSCsaládja tegnapi közlése szerint továbbra is kritikus, de stabil az állapota Jules Bianchinak, a Marussia Forma–1-es csapat francia pilótájának, aki autójával egy mentést végző darunak ütközött a vasárnapi, szuzukai Japán Nagydíjon.Új információ, hogy a 25 éves pilóta diffúz axionális ká

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Családja tegnapi közlése szerint továbbra is kritikus, de stabil az állapota Jules Bianchinak, a Marussia Forma–1-es csapat francia pilótájának, aki autójával egy mentést végző darunak ütközött a vasárnapi, szuzukai Japán Nagydíjon.

Új információ, hogy a 25 éves pilóta diffúz axionális károsodást szenvedett, ami a leggyakoribb eset a súlyos feji sérüléseknél: azt jelenti, hogy nagyon nagy kiterjedésű az agysérülése. Az ilyen jellegű sérüléseket szenvedett betegek nagy része soha nem ébred fel a kómából.

A versenyző szülei hétfőn érkeztek meg Jokkaicsibe, ahol fiukat a helyi kórház intenzív osztályán ápolják. „A családunk nagyon nehéz napokat él át” – mondták a pilóta hozzátartozói, hozzátéve, a világ minden tájáról áradó együttérzés és segítség vigaszt nyúlt számukra.

Az F1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone független vizsgálatot sürget az ügyben, Jean Todt, a nemzetközi szövetség (FIA) elnöke pedig teljes és részletes beszámolót kért Charlie Whiting versenyigazgatótól a Japán Nagydíjon történtekről.

A legutóbbi súlyos fejsérüléssel járó baleset a Magyar Nagydíjon történt: a 2009-es hungaroringi hétvégén az akkor még a Ferrarinál versenyző brazil Felipe Massát találta fejbe az előtte haladó autóról lerepülő rugó. Massa az eset után felépült, és most a Williamsnél versenyez. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?