Nagy féli fegyvertény

<p>Esélyesebb ellenfeleit is kiverve egészen a végső győzelemig menetelt a féli csapat a Pozsonyi Labdarúgó-szövetség Kupájáért huszonkettedszer kiírt sorozatban.</p>

J. MÉSZÁROS KÁROLY

A főváros közelében fekvő település III. ligás alakulata először játszott a trófeáért, s mindenki meglepetésére máris elhódította. „Nagy fegyvertény a kupasikerünk. Mivel sokáig a IV. ligában szerepeltünk, nem volt kötelező a részvétel, így nem is indultunk. Tavaly felkerültünk a III. ligába, s ezután már nem volt kibúvó, vállalni kellett a rajtot – részletezte az előzményeket Nagy Sándor klubelnök, aki a csapat diadalútját is felvázolta. – November végén, a bajnokság után Veľké Leváreban kezdtük a sorozatot. Komolyan vettük a mérkőzést, egész busznyi féli kísérte el a fiúkat: 2:1-re nyertünk, és várhattuk a tavaszi folytatást. Első ellenfelünk a szenckirályfai tizenegy volt: 0:0 után tizenegyesekkel 5:4-re nyertünk. Továbbjutásunk fegyverkovácsa kapusunk, Mazáček volt. Hárított egy büntetőt, majd ő értékesítette a mindent eldöntő ötödiket. Utána Šenkvicére látogattunk, ahol 5:1-re győztünk. Következett az elődöntő az időközben csoportunkból II. ligába jutott Dunajská Lužná ellen. Félben 0:0-ra végeztünk a III. liga bajnokával, és tizenegyesekkel 5:4-re nyertünk. Ezzel bejutottunk a dunacsúni döntőbe, ahol a bajnokság másik legerősebb csapatával, a Rohožníkkal találkoztunk. Ellenfelünk nagy favoritja volt a párharcnak, hiszen a bajnokságban 18 ponttal többet szerzett, mint a féli csapat, mégis mi nyertünk 3:1-re. Tizenöt éve vagyok sportelnök, de ilyen elszántsággal, becsvággyal még nem láttam futballozni a fiúkat. Az első félidőben lebecsültek bennünket, rúgtunk három gólt, és szünet után már csak őriztük előnyünket. Mindenki elismerte, hogy jobbak voltunk a mintegy nyolcvan féli szurkoló előtt játszott döntőben.”

De még ezzel nem ért véget a féliek kupaidénye, mert a győztes jogot szerzett arra, hogy megmérkőzzön a Dél-morvaországi Labdarúgó-szövetség kupáját elhódító TJ Tatran Brno-Bohunice csapatával. Július 25-én Lanžhotban csap össze a kép csapat a szuperkupáért. „Az utóbbi öt évben mindig a morvák nyertek. Újabb nagy fegyvertény lenne, ha ezt a trófeát is elhoznánk” – tette hozzá Nagy Sándor.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?