Nadal első vb-címére hajt

Nadal
London |

A sportág nyolc legjobb formában lévő játékosának szereplésével vasárnap indul az év utolsó nagy tenisz-eseménye, az ATP-vb.

A spanyol Rafael Nadal 20 Grand Slam-győzelemnél, 35 Masters-sikernél jár. Ötször nyerte meg a spanyol válogatottal a Davis-kupát és egyszer diadalmaskodott az olimpián is. Meglepő, de világbajnoki címe még nincs. Nadal ugyanis a szezon végére teljesen elkészül az erejével. Az agresszív, fizikális tenisze miatt ekkorra teljesen elhasználja az energiáit, a teste pedig a legtöbbször cserben hagyja. A másik ok, hogy a spanyol salakmenő, így a fedett pályás vb sokkal inkább Roger Federer és Novak Djokovics terepe. A svájci 6-szor, a szerb 5-ször lett bajnok Londonban. 

Az idei torna azért lehet más, mert a koronavírus-járvány miatt hosszú hónapokig szünetelt a teniszélet, Nadal pedig csupán hat tornán vett rész 2020-ban, így azért bőven maradhatott még a tankban, és a sérülések is elkerülték. Federer nem lesz ott, Djokovicsot pedig az őszre halasztott Roland Garros-döntőben lemosta a pályáról Nadal. Ez lélektani szempontból jelenthet sokat a spanyolnak. 

A görög Sztéfánosz Cicipasz címvédőként vesz részt a tornán, noha nem volt kifejezetten jó szezonja, ráadásul a Roland Garroson sérülést is összeszedett, de amikor igazán a teniszre koncentrál, és nem az édesapjával veszekedik, akkor bárkit képes lehet elcsípni. A német Alexander Zverev feje fölött leginkább magánéleti problémák gyülekeznek, hamarosan édesapa lesz, de gyermeke édesanyjával már nem él együtt, és egy régebbi barátnője pedig bántalmazással vádolja a németet. Az osztrák Dominic Thiem idén megnyerte élete első GS-tornáját (US Open), így a 27 éves osztrák teher nélkül játszhat. 

Az orosz Danyiil Medvegyev a párizsi ATP 1000-es torna megnyerésével hangolt a vébére. Elmondása szerint a győzelemmel óriási kő esett le a szívéről. Tavaly 9 döntőt játszott, ebből 4-et megnyert, idén viszont egészen novemberig kellett várni az első fináléjára. 

A nála egy évvel fiatalabb honfitársa, Andrej Rublev viszont pazar szezont fut, öt döntőt játszott eddig a szezonban, és mind az ötöt megnyerte. A világranglista 23. helyén kezdte az évet, mostanra pedig beverekedte magát a top 10-be. 
Londonban a másik újonc az argentin Diego Schwartzman lesz, aki a világranglista 5. helyén álló Federer helyett lesz ott a tornán. A mindössze 170 centis argentin lehet a torna sötét lova, robbanékonysága és fáradhatatlansága teszi őt kiszámíthatatlan játékossá. 

Az 5,7 millió dollár összdíjazású ATP-vb-t most bonyolítják le utoljára Londonban, jövőre a verseny átköltözik Torinóba. 

Érdekes

Csoportbeosztás

London 2020
Rafael Nadal (világranglista: 2.)
Dominic Thiem (3.) 
Sztéfánosz Cicipasz (6.) 
Andrej Rublev (8.).

Tokio 1970
Novak Djokovics (1.) 
Danyiil Medvegyev (4.) 
Alexander Zverev (7.) 
Diego Schwartzman (9.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?