MU: Elfogadhatatlan volt a játékosok hozzáállása

foci

Három olasz klub is ott lesz a legjobb négy között a labdarúgó EL és EKL elődöntőiben.

Az Appenini-félsziget helyett előbb azonban vegyük az irányt a Pireneusira, ahol – konkrétan Sevillában – a Manchester United vendégeskedett. A Vörös Ördögök pedig ott folytatták, ahol egy hete az Old Traffordon abbahagyták. Akkor 2:0-ról két hajrábeli öngóllal adták 2:2-es döntetlenre a meccset, csürtökön este pedig már a 8. percben összehozott egy gólt az andalúzoknak David de Gea kapus és Harry Maguire csapatkapitány. Előbbi a 81. percben is ajándékozott egy gólt En-Neszirinek, a kettő között pedig Badé is fejelt egyet. A 3:0-s végeredménynél is lehangolóbb volt azonban az angolok lelketlen játéka.

El kell ismerni, a Sevilla többet harcolt, mint mi. Nehéz és kemény ezt kimondani, de ez az igazság. Amikor nem megy jól a játék, amikor hullámvölgy van, akkor is küzdeni kell, ez karakter kérdése. Az ellenfél jobban akarta a győzelmet, ez elfogadhatatlan” – bírálta csapatát Erik ten Hag, az MU edzője. „Meglepő volt, hogy küzdelem és igazán nagy erőfeszítések nélkül győztük le a Manchester Unitedet” – nyilatkozta José Luis Mendilibar is, a Sevilla mestere. A párharc végeredménye mondhatni előre borítékolható volt: az MU-t az elmúlt hat idényben kivétel nélkül spanyol csapatok búcsúztatták az európai porondon…

Elődöntők

Európa-liga

Juventus–FC Sevilla 
AS Roma–Leverkusen

Európa-konferencialiga

Alkmaar–West Ham
Fiorentina–Basel

Időpontok: május 11. és 18.

S jöjjenek akkor az olaszok. A Juventus földobódva várhatta az EL-negyeddöntő visszavágóját, miután nap közben – ideiglenesen – visszakapta a korábban levont 15 pontját az olasz bajnokságban. (A játékosok értékével kapcsolatos machinációk ügye újra visszakerült az olasz szövetség fellebbviteli bizottságához.) Lisszabonba 1:0-s előnnyel érkeztek a Zebrák, akiknek ezt sikerült is megtartaniuk az 1:1-es döntetlen után. Vlahovics révén akár többgólos győzelmet is arathattak volna, de a szerb csatár egy ordító ziccert is kihagyott, így a lefújásig benne volt a meccsben egy esetleges hosszabbítás. „Összességében jó napunk volt, hiszen bejutottunk az elődöntőbe, de jobban kell teljesítenünk akkor, amikor helyzetbe kerülünk. Gyakran elsiettük a játékot a tizenhatoson belül, ahol több türelemre lenne szükség. Abban is fejlődnünk kell, hogy távolról több lövéssel próbálkozzunk” – nyilatkozta Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője. A torinóiak 22. alkalommal jutottak be európai sorozatban a négy közé, e tekintetben csak a Real Madrid (37), a Bayern München (28) és az FC Barcelona (26) sikeresebb náluk.

A másik két itáliai csapat még ennél is jobban megizzadt a továbbjutásért. A Roma a 89. percig kiesésre állt a Feyenoorddal szemben az Olimpiai Stadionban, amikor Dybala hosszabbításra mentette a párharcot. Ott aztán már nem volt kegyelem, két újabb góllal (4:1) a Farkasok eldöntötték a továbbjutás kérdését. Edzőjük, José Mourinho nem is fukarkodott a dicsérettel. „Dybala egy kedves srác, aki a tudása alapján a világ bármelyik nagy klubjában futballozhatna, de a játék örömét Rómában találta meg. Korábban nemcsak az önbizalmát veszítette el, hanem a játék iránt érzett öröme sem látszott rajta. Nálunk viszont rálelt erre, a közönség imádja, a pályán pedig megtalálta azt a területet, ahol vezérré válhat a képességei és a személyisége miatt” – jegyezte meg a portugál tréner, aki helyett ezúttal segítője volt részese a szakmai stáb már-már szokásos balhéinak. Salvatore Foti megrángatta a partvonalnál a rotterdami Giménézt – aki nem akarta odaadni a labdát a rómaiak bedobásához – , a Feyenoord mexikói légiósa nagyot homorított, Anthony Taylor pedig piros lappal küldte el a kispadról Mourinho asszisztensét.

Az EKL-ben a Fioretina a kinti 4:1-es siker után páholyból várhatta a Lech Poznan elleni visszavágót. A Lilák azonban annyira megnyugodtak, hogy a lengyelek a 69. percre ledolgozták hátrányukat Firenzében. A hazaiak ekkor magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, és két góllal (2:3) végül elhessegették a hosszabbítás veszélyét.

Utóbbi hozott szerencsét a korábban a Slovant búcsúztató Baselnek a Nice ellen, s továbbment a Fradi legyőzője, a Leverkusen is, amely idegenben is elverte (4:1) a belga Saint Gilloise együttesét.

Az EL budapesti döntőjére tegnap megindult a jegyértékesítés, belépőt kizárólag az UEFA honlapján lehet igényelni jövő péntekig. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?