Mikrotriatlon Udvardon

Udvard |

<p>Huszonharmadik alkalommal lesz a Mikrotriatlon házigazdája az udvardi versenyszervezők csapata. Szombaton– mint korábban minden évben – 750 métert úsznak, 20 km-t kerekeznek és 5 kilométert futnak az indulók.</p>

A felnőttek 12.00, a diákok 16.00 órakor kezdenek. „Viadalunk egyben Szlovákia bajnoksága is, több korosztályban – árulta el Bernáth Ferenc versenyigazgató, aki a szlovák szövetség alelnöke, és maga is rajthoz áll. – Csupán a férfi és női elitkategóriában nem versenyeznek a bajnoki címért. Triatlonfesztiválunk központja a falu határában található első számú kőbánya lesz, amelyben az úszást bonyolítjuk le. Utána az országúton folytatódik a kerékpározás. Udvard és Érsekújvár között hajtanak majd a versenyzők, ezért ezen az útszakaszon holnap 11.45 és 13.30 között szünetel a forgalom. A futás a kavicsbánya körül zajlik.”

Öt ország triatlonversenyzőit várják Udvardra. „Külön kategóriában szerepelnek az amatőrök, és mindenki, aki szeretné kipróbálni a triatlont – folytatta Bernáth Ferenc. – Szívesen várunk minden érdeklődőt. Külön díjazzuk a legjobb nőket és a legjobb férfiakat. Nyílt versenyünk újdonság, és azoknak kínálunk vele lehetőséget, akik hajlandóak másfél órán keresztül kínlódni a vízben, kerékpáron és futócipőben.”

Pavel Šimko tavalyi olimpiai szereplése felkeltette az országban a triatlon iránti érdeklődést. „Fellendülőben van sportágunk. Egyre többen próbálkoznak, ezért lesz külön kategóriájuk a kezdőknek. Bízunk benne, hogy sokan eljönnek Udvardra – hallottuk a versenyigazgatótól. – Százötven indulóra számítunk. Köztük lesznek udvardiak is, ráadásul a veteránok egy teljes csapattal állnak ki. Eddig a szervezéssel nem volt baj, ezért idén is hibátlanul szeretnénk lebonyolítani hagyományos versenyünket.” (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?