Mi várható a Hungaroringen?

Mogyoród |

<p>A Budapesttől mintegy 20 kilométerre, Mogyoród község mellett található Hungaroring 1986-os Forma–1-es debütálása óta évről-évre mintegy200ezer motorsportrajongót vonz. Idén még nagyobb roham várható. Már csak azért is, mivel a világbajnokság abszolút nyitott és az utóbbi futamok McLaren-fölényének nagyon gyorsan véget akarnak vetni a Ferrarinál, mielőtt végleg kicsúszik kezeik közül a gyeplő. Stefano Domenicali csapatfőnök állítása szerint nem kell még kongatni a vészharangot.</p>

A Budapesttől mintegy 20 kilométerre, Mogyoród község mellett található Hungaroring 1986-os Forma–1-es debütálása óta évről-évre mintegy200ezer motorsportrajongót vonz. Idén még nagyobb roham várható. Már csak azért is, mivel a világbajnokság abszolút nyitott és az utóbbi futamok McLaren-fölényének nagyon gyorsan véget akarnak vetni a Ferrarinál, mielőtt végleg kicsúszik kezeik közül a gyeplő. Stefano Domenicali csapatfőnök állítása szerint nem kell még kongatni a vészharangot, hiszen korántsem olyan rossz az olasz csapat helyzete, mint azt sokan szeretnék. „Annak ellenére, hogy az utolsó két versenyünk negatív volt, a Scuderia határozottan nincs krízisben” – nyilatkozta a Magyar Nagydíjat megelőzően. A megszokottól eltérő gyenge szereplésért az utóbbi két futamon szerinte egyértelműen a Bridgeston-abroncsok okolhatóak, illetve a tény, hogy sem Räikkönen, sem Massa nem tudta – ellentétben riválisaikkal – optimálisan kihasználni azok tulajdonságait.

Teljes erőbedobással készülnek hát a versenyzők körében talán nemis annyira kedvelt, de mindenképpen rendkívül technikásnak tartott Hungaroringre, ahol kemény visszavágót ígérnek Lewis Hamiltonnak. Talán van is valami alapja bizakodásuknak, hiszen már tavaly is nagyon közel kerültek a McLarenhez, amelyeknek közismerten fekszenek a pálya lassú és középtempós kanyarjai. Bár tavaly újoncként Hamilton győzött, azért Räikkönen mindössze 0,7 másodperccel mögötte ért célba a szezon egyik legizgalmasabb versenyén. (Vályi István)

A teljes cikk nyomtatott kiadásunkban olvasható.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?