Mi Kweuke titka? Interjú a DAC kameruni játékosával

Dunaszerdahely |

<p>A 21 éves kameruni futballista lőtte a dunaszerdahelyi találatok felét, szám szerint tizenegyet.A legszebbet a rózsahegyiek ellen szerezte, amikor kettős emberhátrányban távolról fantasztikus mozdulattal átemelte a kapus felett a labdát. Az afrikai csatár a szombati bajnoki után nyilatkozott lapunknak.</p>

Második a góllövőlistán, elégedett a teljesítményével?
Nincs okom a panaszra. Persze, jobban örülnék, ha én állnék az élen. Lehet, ha nem tiltanak el, akkor most egy-két góllal előbbre tartanék. A bajnokság elején még elpattantak tőlem a labdák, s egy ideig eltartott, míg összeszoktam a társakkal. Volt egy rövid időszak, amikor a legnagyobb ziccereket is elpuskáztam, Werner Lorant mester többször elbeszélgetett velem, s segítségével gyorsan túljutottam a holtponton. Aztán minél többször találtam a hálóba, annál jobban megjött az önbizalmam.

Góljainak zömét parádés kapáslövésekkel érte el, így volt ez a Dubnica ellen is. Mi a titka?
Mindig az adott helyzet alapján döntök. Rendkívül fontos, hogy jól találjam el a labdát. Mivel szombaton mély talajú pályán játszottunk, a hátvéd felszabadító rúgása után nem engedtem leesni a lasztit, hanem egyből kapura lőttem. Szerencsére, pontosan céloztam, s ez fontos három pontot ért.

Találkozott már ilyen lelkes szurkolótáborral?
Minden elismerésem a drukkereinké, fantasztikus hangulatot teremtenek számunkra, öröm itt focizni. Iránban is fanatikus rajongók előtt játszottam, Teheránban gyakran 80 ezren voltak kíváncsiak a meccseinkre.

Több neves klub, például az Olimpiakosz, a Marseille, a Lens, a Frankfurt és a prágai Sparta is szívesen látná. Sokan biztosra veszik, hogy a januári átigazolási időszakban távozik a DAC-tól.
Szerződésem június végéig köt a klubhoz, ehhez jön még a sárgakékek egyéves opciós joga. Tehát az egyesület hozzájárulása nélkül nem válthatok klubot, de ez nem is zavar. Jól érzem magam Dunaszerdahelyen, ha a vezetők úgy döntenek, hogy túladnak rajtam, akkor tovább állok. Ha nem, akkor maradok.


A teljes cikk nyomtatott kiadásunkban olvasható.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?