Merész vállalkozás

Az álom valósággá vált: Nagymagyarnak a közeljövőben ökölvívó-szakosztálya lesz. A csallóközi községben három évvel ezelőtt Pőcz Tibor egykori bunyós kezdett el foglalkozni a fiatalokkal, mégpedig saját házának az udvarán.

Az álom valósággá vált: Nagymagyarnak a közeljövőben ökölvívó-szakosztálya lesz. A csallóközi községben három évvel ezelőtt Pőcz Tibor egykori bunyós kezdett el foglalkozni a fiatalokkal, mégpedig saját házának az udvarán. A pozsonyi ŠKP bokszklub mindenben segítette a tehetséges fiatalokat, akik a fővárosiak színeiben léptek szorítóba, és nem egy figyelemre méltó eredményt értek el a korosztályos csapatbajnokságban.

„Ha Kvarda József parlamenti képviselő nem kezdeményezi, akkor a nagymagyari Csallóköz bokszklub sosem alakult volna meg. Önerőből képtelenek lettünk volna fenntartani az egyesületet. Még az alakuló közgyűlés előtt sikerült főszponzort találnunk, így tehát, reméljük, nem lesznek anyagi nehézségeink. Már csak napok kérdése, és a belügyminisztériumban bejegyzik az egyesületet” – újságolta Pőcz Tibor edző.

A nagymagyariak az év végéig még az ŠKP Bratislava színeiben lépnek szorítóba, januártól azonban már a Žitný ostrov Zlaté Klasy klubot képviselik – remélik, sikeresen. Egy dolgot viszont nem értenek a bunyósok, mégpedig azt, hogy szeptembertől száműzték őket az iskola tornaterméből, pontosabban bérleti díjat kérnek tőlük, 200 koronát óránként. Mivel a klubnak erre nincs pénze, így a legjobbak – úgy, mint három éve – Pőcz Tibor udvarán tréningeznek. De vajon, mi lesz télen? „Senkinek sem fogok könyörögni, elvégre a községet képviseljük. De nem adjuk fel, minden jel arra mutat, hogy sikerül termet szereznünk, ahol kulturált körülmények közepette készülhetünk. Szeretnénk, ha a közeljövőben egy profi edző foglalkozna a fiúkkal” – mondta Pőcz Tibor, a szakosztály mindenese. Két fia, a 18 éves Lajos és a 21 esztendős Tibor már nem egy figyelemre méltó eredményt ért el a szorítóban. Szombaton este, a Dubnica színeiben a komáromiak ellen az Extraliga-elsőségért küzdenek majd.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?