Megtört a jég Gömörben

A labdarúgó Corgoň Liga 11. fordulójának legnagyobb szenzációja, hogy az eddig veretlen éllovas Dubnica hazai pályán bukott egyet a Ružomberok ellen. Lipovský két találatával végre győzött a rimaszombati csapat, és pontot vitt el Pozsonyból a bajnok Žilina.

Tömegjelenet a zsolnai kapu előtt – Borbély (balról a második) fejese utánTASR-felvételKét hónap után újra nyertek a rimaszombatiak, s ez épp azzal a trencséni csapattal szemben sikerült, amely az elmúlt hat fordulóban nem szenvedett vereséget, s amelyet a szombatit megelőző öt egymás elleni találkozón egyszer sem győzött le a gömöri gárda.

A hazaiakon látszott, égető szükségük lenne már a három pontra, s ennek érdekében mindent meg is fognak tenni. Az első góllal kecsegtető támadásra nem is kellett sokat várni. Az akciót a 7. percben az eredetileg csatár, ám mostanában a hátvédsorban helyet kapó Maruniak indította, majd Piszár szöktette ideálisan Stašt, a hórihorgas csatár azonban szemtől szemben a kapussal rosszul célzott. Alig tíz perc elteltével ismét Staš volt a főszereplő, de ígéretes helyzetben elcsúszott. A 19. percben aztán gólt kiálthattak a győzelemre éhes szurkolók: Lipovský kemény lövése nyomán először rezdült Buchta kapus hálója. A hazaiak többször veszélyeztettek Staš révén, a brazil Amaro pedig a középpályán adott ízelítőt dél-amerikai cselekből. A trencséniek legjobbja a balszélső Kamenský volt, ő dolgozta ki az első félidő legnagyobb vendéghelyzetét – pontos átadása után Lietava ajtó-ablak helyzetben lőhetett, de a labda a kapu mellé szállt.

Fordulás után nagyobb lendülettel támadtak a vendégek, s hiába működött általában jól a gömöri védelem, az 56. percben az elmaradhatatlan védelmi hiba is bekövetkezett, Németh megingását azonban Lietava nem büntette góllal. A 71. percben bebiztosították vezetésüket a hazaiak, a csereként beállt Iskra lövése még levágódott a kapufáról, ám Lipovský lapos bombájával szemben már a kapus is tehetetlen volt.

Az utolsó percben Kamenský tizenegyesből szépített, de gólja csak az eredményen, a lényegen nem változtatott: hét mérkőzés után újra három pontnak örülhettek Rimaszombatban. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?