Megszűnt a DAC-fakó, Érsekújvárban sincs csapat

A nyugat-szlovákiai Tipos III. liga 2018/2019-es bajnoki idénye augusztus 4-én rajtol el, de az már most biztos, hogy a mezőnyben nem lesz ott a DAC B csapata. Friss részletek.

A Branislav Fodrek edző vezette DAC-fakó a legutóbbi idényben a tabella 6. helyén zárt, mezében a fiatalok mellett olykor a bővebb A-keret tagjai is csatasorba álltak. Nyáron egyre többször elhangzott: megszűnik a DAC-fakó. Előbb Branislav Fodrek távozott a csapat éléről, júniusban ugyanis az U16-os szlovák válogatott edzőjévé nevezték ki a sárga-kékek korábbi csapatkapitányát. Arra is felfigyeltünk, hogy a játékoskeret zöme más kluboknál kezdte el az új idényre való felkészülést, elmaradtak a felkészülési mérkőzések. A minap pedig a sárga-kékek klubvezetése úgy döntött, hogy megszűnteti a hazai bajnokijait eddig Nyékvárkonyon játszó B csapatot.

Kapcsolódó cikkünk

„Több éven át gyümölcsöző kapcsolatokat ápoltunk a nyékvárkonyiakkal. Fájó szívvel, de arról határoztunk, hogy a felnőttek szintjén a jövőben nem működtetünk fakócsapatot. Változott a filozófiánk. Bevált az együttműködés a környező magasabb osztályban játszó klubokkal, nevezetesen a II. ligás komáromi KFC-vel és az egy emelettel lejjebb játszó bősiekkel. Komáromban jelenleg öt, Bősön pedig tíz futballistánk szerepel. Az ificsapatból kiöregedett, tehetséges játékosaink mindkét kollektívában stabil lehetőséget kapnak. Jó kezekben vannak, szakképzett edzők irányításéval tovább fejlődnek. Ezt igazolta Dominik Špiriak tavaszi remeklése komáromi színekben. Labdarúgónk ismét a Fortuna Ligás keretünkkel gyakorol. Egyébként további csallóközi együttesekhez is igazoltak játékosaink” – ecsetelte lapunknak döntésüket Németh Krisztián, a DAC Akadémia ifjúsági igazgatója. Megtudtuk, a távozók esetében nem átlépésről, hanem vendégszereplésről van szó. „Nem mondtunk le róluk. Figyeljük őket, amennyiben teljesítményük révén kiérdemlik, hazaszólítjuk arra érdemes labdarúgóinkat. Az sem mellékes, hogy közreműködésüknek köszönhetően erősödnek a dél- szlovákiai futballbástyák, javulnak a régiónkat képviselő alakulatok eredményei” –nyomatékosította a változó focifilozófia hozadékát Németh Krisztián.

Azt még nem tudni, hogy a pontvadászat hét végén esedékes rajtjáig az irányító szerv feltölti-e a mezőnyt, vagy csupán 15 kollektíva küzd majd a pontokért a III. ligában. Ami azt illeti, az érsekújváriaknál is nagy gondok vannak. Ezt igazolja az a hír, hogy a játékosínségre való tekintettel a Nyitra-partiak nem álltak csatasorba vasárnap a labdarúgó Szlovák Kupa (Slovnaft Cup) 2. fordulójában, így az udvardiak játék nélkül jutottak tovább.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?