Megszűnik a kassai VSS futballklub

<p>Csődbe ment és megszűnik a II. labdarúgóligában győztes kassai VSS. A klub utánpótláscsapatai is megszűnnek, a fiatal játékosok más kassai klubokban folytatják.</p>

A Korzár keddi értesülései szerint a kassaiak a II. liga győzteseként nemcsak hogy nem jelentkeztek be az élvonalba, hanem a klub teljesen eltűnik a futballtérképről.

Nem jön orosz befektető

Blažej Podolák klubelnök egyetlen utánpótláscsapatot sem nevezett be a bajnokságokba. Állítólag azért, mert ő maga már nem akar több pénzt önteni a futballba, szponzorok pedig gyakorlatilag nincsenek.

Korábban szó volt arról, hogy egy orosz befektető mentheti meg a klubot. A Zenit Szentpétervárhoz közeli vállalkozó állítólag 3 millió euróért vásárolhatta volna meg az egyesületet. A Korzár információi szerint azonban az orosz befektető azt szabta feltételül, hogy a klubnak meglegyen az élvonalbeli licence, és Kassán játssza a hazai meccseit.

Hiányosságok a stadionban

A Csermely-völgyi stadion, ahol a VSS a II. ligában a hazai mérkőzéseit rendezte, azonban négy pontban sem felel meg az élvonalbeli követelményeknek: nincs fűtött gyepszőnyeg, nem megfelelő intenzitású a világítás (csak 900 lux, miközben legalább 1200 lux a követelmény), hiányzik a beléptető rendszer, és a kamerarendszer sem megfelelő. Az újoncok egy konkrét hiányosságra féléves kivételt kaphatnak, de a Csermely-völgyi stadionban szinte lehetetlen lenne a bajnokság kezdetéig, július 22-éig a másik három hiányosságot orvosolni.

Óriási tartozások

A kassaiak emellett rengeteg egykori játékosuknak, edzőjüknek tartoznak, licenckérelmük elfogadása ezért sem volt reális. Három játékos ügyét már a FIFA fegyelmi bizottsága vizsgálja, nekik összesen 37 ezer euróval tartozhat a klub, a szlovák sportnapilap információi szerint emellett legalább 144 ezer euró lehet a klub tartozása.

A kassaiak helyét az élvonalban a II. liga második helyezettje, a nyitrai együttes veheti át, ha ők sem teljesítenék az élvonalbeli indulás feltételeit, akkor a szakolcaiak következnének.

Hogy a kassai VSS megszűnése hogyan érinti a következő szezontól újból országos (tehát már nem keleti és nyugati csoportra osztott) II. liga mezőnyét, arról még nincs információ.

Mi lesz a fiatalokkal?

A VSS és a másik kassai klub, a Lokomotíva vezetősége most arról tárgyal, mi lesz a megszűnő VSS utánpótlás-játékosaival, . A VSS-ben mintegy 300 játékos volt regisztrálva, a Lokomotívában 230 utánpótlás-futballista szerepel.

A városi önkormányzat a VSS-nek évi 300 ezer eurós támogatást folyósított az utánpótlásra, a Lokomotíva nem kapott dotációt az ifjúsági futballra. Peter Daduľák, a Lokmotíva klubelnöke a Korzárnak azt mondta, tavaly kérvényezett támogatást a várostól, de választ sem kapott, reméli, ez most változhat. Azt, hogy hány futballistát tud végül átvenni a Loki, az edzők döntik el. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?