Meglepték a kapitányt

Gellei Imre, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya tudta, hogy csapatának nem lesz könnyű dolga az Európa-bajnoki selejtező negyedik csoportjának leggyengébb együtteseként számon tartott San Marinóval szemben, de bevallotta: ekkora ellenállásra nem számított.

Dárdai (jobbról) és Marani küzdelme a labdáért a Magyarország–San Marino Európa-bajnoki selejtező mérkő-zésenTSAR/EPA-felvétel „Az első félidőben meglepően jól állták az utunkat, óriási erőfeszítéseket tettek, hogy megóvják kapujukat a góltól” – értékelt szakvezető. „Nagyon nehéz olyan együttes ellen játszani, amelyik tíz emberrel védekezik, s azért nem sikerült megtörnünk őket, mert játékosaim nem voltak elég gyorsak, kevés cselt csináltak.”

A szünetben még 0:0-ra állt a Megyeri úti mérkőzés, de a második játékrészre becserélt Gera Zoltán parádés találataival gólokra váltotta az addigi meddő fölényt, s mesterhármasával kialakította a 3:0-ás végeredményt.

„Kivételes teljesítménnyel örvendeztette meg a szurkolókat, de természetesen a társak is kellettek ehhez a produkcióhoz” – mondta róla Gellei, majd elárulta: „A ferencvárosi csatár az összecsapás előtt a tatai edzőtáborban felejtette az útlevelét, amelyet minden nemzetközi találkozó előtt be kell mutatni a játékvezetőnek. Még szerencse, hogy időben utána hozták, egyébként nem léphetett volna pályára.”

Most, hogy a csoport valamennyi csapata túlvan a selejtező egynegyedén, a szövetségi kapitány változatlanul úgy véli: még mindig négy esélyese van a továbbjutásnak. „Jól sikerült a rajt, remélem, hogy jövőre is olyan egységesen és fegyelmezetten játszunk majd, mint Svédországban és a Megyeri úton” – bizakodott Gellei.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?