Megismételné múlt heti pozsonyi győzelmét a Rieker

<p>Legutóbbi, hazai vereségük ellenére nem pánikolnak a komáromi kosarasok, az extraliga döntőjének mai (18.00), 4. mérkőzésén is győzni akar a Rón-csapat.</p>

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

„Nincs baj, még mindig nálunk van a pályaelőny az esetleges hetedik meccsen” – nyugtatta egymást két szurkoló a komáromi kosarasok szombati, 89:82-es vereségét követően a sportcsarnokból hazafele lépdelve. Sőt, tehetnénk hozzá, még magában a döntősorozatban is az MBK Rieker vezet 2:1-re, így az extraliga tavalyi ezüstérmesénél nincs ok az idegeskedésre az Inter elleni finálé mai, negyedik meccse előtt sem.

„František Rón vezetőedző is azt hangsúlyozta, hogy nem szabad lehajtott fővel kifutni a pályára. Azt kell játszani, amit tudunk, nincs mit variálni. Az első perctől menni kell a győzelemért, hiszen az egyik fél négy sikeréig tart a sorozat – mondta lapunknak Ladislav Stojanov, a komáromiak játékosa. – Persze nem volt kellemes a szombati vereség, de talán jó is, hogy 2:0-s vezetésnél kaptuk a pofont, így észhez térhettünk, hogy a győzelmek nem jönnek maguktól.”

Pedig már szinte ez lehetett az érzése az MBK Rieker drukkereinek: szombatig kilenc meccsből kilenc győzelem volt a csapat mérlege az idei rájátszásban. „Mi egy kicsit idegesek voltunk, keményebben akartunk védekezni, s ez eredményezte a sok faultot és két játékosunk kipontozódását. Másrészt meg nem mentek be a hárompontos kísérleteink, nekik viszont igen, azaz pont fordítva történtek a dolgok, mint a múlt heti pozsonyi meccsen” – utalt a komáromiak 73:72-es fővárosi sikerére Stojanov.

Egy hete a Hant Arénában nagy hacacáréval készült az Inter vezetése, mivel az 1996-os bajnok öt év után jutott be újra az extraliga döntőjébe: fellépett egy hip-hop énekes, Strapo, a hazai kosarasok felvillanó tűznyalábok között futottak a parkettre – hogy aztán a végén az MBK Rieker örülhessen, a meccset az utolsó egy percben megfordítva. Az volt a pozsonyiak első hazai veresége az idei playoffban.

„Ismét győzni szeretnénk az Inter otthonában, remélem, szurkolóink most is fantaszikus hangulatot teremtenek”– tette hozzá a magyarul kitűnően beszélő Stojanov. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?