Megállítanák a Barca legyőzőjét

A zsolnai együttes az Athletic Bilbaót fogadja (20.15), a Videoton a Lech Poznan otthonában szerepel ma este (21.00) a labdarúgó Európa Liga-selejtező playoffjának első mérkőzésén.

A zsolnai együttes az Athletic Bilbaót fogadja (20.15), a Videoton a Lech Poznan otthonában szerepel ma este (21.00) a labdarúgó Európa Liga-selejtező playoffjának első mérkőzésén. A tét a csoportkörbe jutás.

Futballünnep Zsolnán

Nagyon nehéz feladat vár a zsolnai MŠK-ra az Athletic Bilbao elleni összecsapáson. Remek formában van a baszk gárda, amely megnyerte a spanyol Szuperkupát, miután odahaza 4:0-ra legyőzte a Barcelonát (a 34 éves Aritz Aduriz mesterhármast ért el), idegenben pedig 1:1-es döntetlent ért el. „Amióta Zsolnán edzősködöm, mindig azt akartuk, hogy erős csapattal találkozzunk a kupaporondon. Védenceim a Bilbao ellen megmutathatják, mire képesek – nyilatkozta Adrián Guľa, a zsolnaiak szakvezetője a klub honlapjának. – Gyorsan és agresszívan kell játszanunk, futballistáinknak sokat kell futniuk, valamint be kell tartaniuk a taktikai utasításokat. A baszkok ellen sem változtatunk a stílusunkon, támadófocit fogunk játszani.”

„Nagyon várjuk már a meccset, amely igazi futballünnepnek számít. Bízom benne, hogy meglephetjük a favoritot. Egy évvel ezelőtt kevesen hitték, hogy a válogatottal legyőzzük a spanyolokat. Mégis sikerült. Azt akarjuk, hogy a visszavágón még legyen esélyünk a továbbjutásra” – szögezte le Viktor Pečovský, a zsolnaiak csapatkapitánya. A hazaiak elsősorban a horvát Matej Jelictől várják a gólokat, aki eddig hétszer volt eredményes az EL-selejtezők során. A negyedi származású Nikolas Špalekot Poltavában kiállították, ezért nem szerepelhet. A mérkőzést az STV 2 élőben közvetíti.

Pető bemutatkozik

Az UEFA a napokban felfüggesztette a Lech Poznanra kiszabott zárt kapus büntetést, így Videoton több ezer néző előtt lép pályára. A poznani együttes – amelyben Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid is légióskodik – fellebbezését az UEFA a múlt hét végén elfogadta, s a további vizsgálatokig engedélyezte a 43 ezer férőhelyes INEA Stadion megnyitását a drukkerek előtt. A Lech a BL-selejtező második körében az FK Sarajevo elleni mérkőzésén történtek miatt kapta a büntetést, szurkolói ugyanis Szarajevóban egy rasszista szövegű transzparenst feszítettek ki. Az UEFA a stadionbezárás mellett 50 ezer euró befizetésére is kötelezte a Lechet.

A Videotonnál ennél komolyabb problémákkal is küzdenek: Bernard Casonival tegnap közös megegyezéssel szerződést bontott a klub, így a francia tréner eddigi asszisztense, Pető Tamás irányítja a mai meccsen a székesfehérváriakat.

A Casonit szerződtető Burcsa Győző klubigazgató már hétfőn lemondott, őt a korábban Újpesten és Diósgyőrben tevékenykedő Kovács Zoltán váltotta fel. A vidi.hu-n az olvasható, hogy a hosszú sérüléséből felépült válogatott védő, Juhász Roland tagja a keretnek, pedig csak kedden kezdte el az edzéseket. Filip Pajovics koponyatörés, Feczesin Róbert vírusos fertőzés miatt nem tarthatott a többiekkel. A találkozót az M4 Sport közvetíti. (MTI, TASR, sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?