Megállapodás kedden vagy soha

New York. Már szinte biztosra vehető, hogy az észak-amerikai profi jégkorongliga, az NHL idei szezonja a játékosok és a csapattulajdonosok bérvitája miatt elmarad, de a Liga képviselői egy utolsó kísérletet még tesznek a bajnokság megmentésére.

New York. Már szinte biztosra vehető, hogy az észak-amerikai profi jégkorongliga, az NHL idei szezonja a játékosok és a csapattulajdonosok bérvitája miatt elmarad, de a Liga képviselői egy utolsó kísérletet még tesznek a bajnokság megmentésére. Az NHL-nél kidolgoztak egy csapatonként 28, 30 illetve 32 meccses alapszakasz-menetrendet, amely szerint február 25-én megkezdődhetnének az összecsapások. Ennek az a feltétele, hogy jövő keddig megállapodás szülessen a vitázó felek között. A jelentések szerint a Liga a napokban mutatja be utolsó ajánlatát a játékosszakszervezetnek, az NHLPA-nek.

A vita fókuszpontja még mindig a fizetési sapka, azaz a játékosfizetések csapatonkénti összegének maximálása, amelyet a jégkorongozók nem hajlandóak elfogadni. (Nemrég azonban olyan híresztelések is napvilágot láttak, hogy a szakszervezet megpróbálja tagságát meggyőzni, fogadják el ezt a rendszert, mert nincs más választásuk.) A szakszervezet visszautasította azt is, hogy a béreket a csapatok bevételeihez igazítsák, azzal az indokkal, hogy a tulajdonosok el tudják titkolni a luxuspáholyok és parkolóhelyek kiadásából származó bevételeket.

Az érintettek álláspontja nem egységes az idény sorsát illetően: a Pheonix általános menedzsere, a világ valaha volt egyik legjobb jégkorongozója, Wayne Gretzky azt nyilatkozta, amíg van remény, érdemes lenne megmenteni a szezont. Csapatának játékosa, a szintén legendás Brett Hull szerint viszont jobb lenne annyiban hagyni az idei évet, és tisztességesen felkészülni a következőre. Korábban Bill Guerin, a Dallas mesés fizetésért játszó csatára mondta azt, hogy részéről inkább lemond egy-két évnyi NHL-szezonról, de a fizetéséből nem enged. Kedden minden kiderül.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?