Még él a szlovákok negyeddöntős reménye

<p>Vasárnap sorozatban harmadik mérkőzését is elveszítette a szlovák jégkorong-válogatott a finn&ndash;svéd közös rendezésű vb-n (az oroszok 3:1-re nyertek), de még így is bejuthat a negyeddöntőbe &ndash; igaz, elméletileg még ki is eshet az elitkategóriából.</p>

 

A szlovák válogatott a két nem várt vereség (Lettország 3:6, Ausztria 1:2) után összekapta magát az oroszok elleni meccsre – már ami a játék minőségét illeti, mert a helyzetkihasználással továbbra is gondjaik voltak Šatanéknak. Hiába volt a szlovák fölény az első harmadban, az oroszok két szupersztárjuk, Radulov és Kovalcsuk góljaival 2:0-ra vezettek. Branko Radivojevič a második harmad vége előtt még kicsikarta a reményt az egyenlítésre (2:1), de a 45. percben eldőlt a meccs, mivel a kezdőkapusként ezen a találkozón debütáló (és addig kitűnően teljesítő) Jaroslav Janus kapus bevédte Gyenyiszov gyengécske emelését (3:1). Vladimír Vůjtek, a szlovákok szövetségi kapitánya szokatlanul kritikusan nyilatkozott az esetről. „Nem a világbajnokságra valók az ilyen gólok. Általában amikor a második számú kapusok megkapják azt az egy lehetőségüket az ilyen tornákon, védéseikkel megadják a lehetőséget csapatuknak a győzelemre, mint ahogy ezt a lettek ellenünk bemutatták. Abban bíztunk, hogy Janus kipihent, és megnyeri nekünk a meccset, sajnos az ellenkezője történt” – mondta a cseh szakember. „A korong ugyan rosszul pattant fel a jégről, de mindvégig láttam. Nem lett volna szabad ilyen potyagólt kapnom” – sajnálkozott Janus. A kesergés mellett azonban néhány optimista szót is kipréseltek magukból a szlovákok. „Még mindig a magunk javára fordíthatjuk a vb-t. Az amerikaiak ellen is csapatként kell játszanunk, ha egymásért fogunk hajtani, sikeresek lehetünk. Nincs mit vesztenünk” – nyilatkozta a szlovákok keretének legfiatalabb tagja, a 18 éves Marko Daňo.A pozsonyi Slovan játékosa akkor még nem tudhatta, hogy a többi meccs kedvezőtlen alakulása folytán még ki is eshet az elitkategóriából Szlovákia, ám az USA ellen a negyeddöntőbe jutást is kiharcolhatja a csapat. Akkor, ha:- a rendes játékidőben legyőzi az amerikaiakat- hosszabbítás vagy rávezetések után legyőzi az amerikaiakat, és Németország nem győzi le Franciaországot a rendes játékidőben, és Lettország nem győzi le Finnországot a rendes játékidőben- a rendes játékidőben döntetlenezik az amerikaiakkal, és Franciaország hosszabbítás vagy rávezetések után veri Németországot, és Lettország nem győzi le Finnországot, és Ausztria  nem győz Oroszország ellen. Ez utóbbi feltétel teljesült, az oroszok 8:4-re nyertek. A csehek számára egyértelműbb a feladat a stockholmi csoportban: miután megköszönték a svájciaknak, hogy Norvégia legyőzésével életben tartották a negyeddöntős reményeiket, le kell győzniük az északi csapatot a legjobb nyolc közé jutásért – ellenkező esetben Thoresenék folytathatják a vb-t. „Reméljük, Plekanec és Židlický nem hiába utaztak ide. Most már nincs kifogás, le kell győznünk a norvégokat, ellenkező esetben csomagolhatunk” – jelentette ki Ondřej Pavelec, a csehek kapusa. (SITA, TASR)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?