Matthäus bírálja a MOL-t

Budapest. A magyar válogatott szövetségi kapitánya megdöbbenve olvasta, hogy a MOL a Horvát Labdarúgó-szövetség hivatalos szponzora lett. A multinacionális cég így éppen egy olyan válogatottat támogat, amely a magyar csapattal azonos világbajnoki selejtezőcsoportban szerepel. Több mint kínos.

Lothar Matthäus nem érti az egészet, és ennek rögvest hangot adott az MLSZ Róbert Károly körúti székházában. Puhl Sándor is elmondta a magáét – röviden összefoglalva a lényeget: az MLSZ alelnöke (is) neheztel az olajtársaságra, és akkor még nagyon finoman fogalmaztunk...

A futballvezetőség reakciója érthető, hiszen akkor, amikor az új kapitány és a mögötte felsorakozó menedzsment Peter Pellady vezetésével tárgyalásról tárgyalásra zarándokolnak, mindent és mindenkit megmozgatnak, hogy ne csak üres szólam legyen az összefogás, akkor érkezik a hír a MOL-ról, és a rivális horvátokról. De nemcsak Lothar Matthäus bírálta a MOL Rt.-t a horvát futballszövetséggel (HNS) kötött szponzori szerződés miatt: a különböző internetes fórumokon néhány vérmes drukker egyenesen a MOL-kutak bojkottjára szólította fel az autósokat.

A részvénytársaság szóvivője, Lukács Bea semmiféle kommentárt nem kívánt fűzni a céget a sajtóban ért támadásokhoz, újra felhívta viszont a figyelmet arra, hogy a MOL Rt. hazai és külföldi szponzori szerződései függetlenek egymástól. Nincs tehát öszszefüggés a MOL horvátországi futballszerepvállalása, és mondjuk azon tény között, hogy a Magyar Olimpiai Bizottsággal kötött, a tavalyi év elején lejárt megállapodást a felek nem hosszabbították meg. Lukács Bea üzleti titoknak mondta, milyen összeggel szponzorálja az olajipari társaság a HNS-t, ezért nem reagált azon szóbeszédre sem, hogy állítólag nyolcmillió eurót (kb. 320 millió korona) utal át Zágrábba a MOL 2005 végéig. A szóvivő azt viszont határozottan cáfolta, hogy horvát állami olajtársaság, az INA privatizációjának feltétele lett volna a horvát sport támogatása. Mint emlékezetes: a MOL Rt. tavaly nyáron szerezte meg 505 millió dollárért az INA részvényeinek 25 százalékát plusz egy részvényt, s lett ezzel a horvát vállalat stratégiai partnere. Lukács Bea nem tart attól, hogy a horvátországi szponzorálás ártana a MOL Rt. magyarországi presztízsének, már csak azért sem, mert a társaság továbbra is jelen van a magyar sportéletben, többek között az athéni olimpián aranyesélyes kajak-kenusokat is támogatja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?