Matematikai esély

Ez az az idegesítő dolog, ami felett nem lehet elsiklani, amíg van, addig következetesen meg kell említeni. És ez az a lesajnált dolog, amiben hinni sem illik nagyon, mert nagyon ritkán szokott bejönni.
Két futammal a Forma–1-es sorozat vége előtt Kimi Räikkönen 17 ponttal volt lemaradva Lewis Hamilton mögött.

Ez az az idegesítő dolog, ami felett nem lehet elsiklani, amíg van, addig következetesen meg kell említeni. És ez az a lesajnált dolog, amiben hinni sem illik nagyon, mert nagyon ritkán szokott bejönni.

Két futammal a Forma–1-es sorozat vége előtt Kimi Räikkönen 17 ponttal volt lemaradva Lewis Hamilton mögött. Egy győzelemért tíz pont jár, a matematika szerint volt még esélye.

És Sanghajban meg Interlagosban a matematikai esély megmutatta, miért nem szabad megfeledkezni róla, még akkor sem, amikor bosszúságot okoz, mert két plusz bekezdést kell szentelni neki.

Kimi Räikkönen világbajnok lett. Az újonc Hamilton autója/kötélidegzete az utolsó pillanatban mondta be az unalmast, Alonso csak hátulról integetett a remekül összerakott Ferrariknak, Räikkönen és Massa nagyszerűen összedolgozva tette, amit kellett. Talán már ők sem igen hittek a matematikai esélyben – az újdonsült világbajnok inkább meglepett, mint felszabadult arca mindenesetre erről árulkodott.

Persze egy ilyen fénymásolós-kémügyes szezon nem érhet véget az utolsó futam befutójával – a McLaren még kavargat egy kicsit, és szabálytalan hőmérsékletű üzemanyag használata miatt kizáratna néhány autót a versenyből. ĺgy Hamilton előbbre kerülne, több pontot kapna, világbajnok lenne. A McLaren óvni fog, a FIA pedig foglalkozni fog az óvásukkal – s valószínűsíthetően pénzbírságot ró ki a szabálysértő csapatokra. Persze az is előfordulhat, hogy tényleg kizárja az érintett pilótákat, de erre kicsi az esély. Csak matematikai.

Az meg már teljesítette a 2007-es penzumot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?