Mark Webber győzött és vezet

Budapest |

<p>Mark Webber, a Red Bull ausztrál pilótája nyerte vasárnap a XXV. Forma-1-es Magyar Nagydíjat a Hungaroringen. A második helyen a spanyol Fernando Alonso (Ferrari) végzett, míg harmadik a német Sebastian Vettel (Red Bull) lett.</p>

Webber, aki idei negyedik futamgyőzelmét szerezte meg a Mogyoród mellett található pályán, sikerének köszönhetően átvette a vezetést a vb-pontverseny élén Lewis Hamiltontól. A McLaren brit versenyzője a 24. körben, műszaki hiba miatt volt kénytelen feladni a magyar GP-t.

A hétszeres világbajnok német Michael Schumacher (Mercedes) pont nélkül a 11. helyen zárt, míg a vb-címvédő brit Jenson Button (McLaren) a nyolcadik pozícióban végzett.

A győztesnek járó trófeát Schmitt Pál megválasztott köztársasági elnök adta át.

Gond nélkül zajlott le a rajt, az élről indul induló Vettel megtartotta pozícióját, míg a harmadikról startoló Alonso megelőzte Webbert. Az első kör végén Vettel, Alonso, Webber volt a sorrend, mögöttük a brazil Felipe Massa (Ferrari), az orosz Vitalij Petrov (Renault) és Hamilton következett.

Vettel folyamatosan növelte a sebességét, és a tizedik körben már 9 mp-cel vezetett Alonso előtt.

A 15. körben megkezdődtek a kerékcserék: először Button járt kinn. Egy körrel később beküldték a biztonsági autót, mert egy leszakadt alkatrész hevert az aszfalton. A boxutcában óriási káosz alakult ki, mert többen is kihasználták az alkalmat és kereket cseréltek. Kubica és Sutil a nagy igyekezetükben összeütköztek, majd Rosberg kereke leszakadt, és ott pattogott emelet magasan a szerelők között, végül eltalálta a Williams-istálló egyik munkatársát. A férfit a helyi ambulancián meg akarták röntgenezni, de ő nem hagyta magát, és saját felelősségére távozott. Vettel sietségében átrobogott a rázókövön, hogy még idejében bejusson a boxutcába, ezért büntetés várt rá.

A 18. körben távozott a safety car, Webber volt az élen, mögötte Vettel, Alonso, Hamilton és Massa következett.

A 24. körben Hamilton váltóhiba miatt feladta a versenyt, s ez azt jelentette, ha Vettel vagy Webber győz, élre kerülnek a pontversenyben. Vettel végül "áthajtásos" büntetést kapott korábbi szabálytalan manőveréért, s ezzel a másodikról a harmadik helyre esett vissza.

Féltávnál változatlanul Webber vezetett, mögötte Alonso, Vettel és Massa következett. Webber a 44. körben cserélt először kereket, és az első helyre tért vissza.

Vettel megpróbálta megelőzni Alonsót, és végig ott loholt a nyomában, de a spanyol ügyesen hárította az akciókat.

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher, aki ezen a versenyen is csupán epizódszerepet játszott, alaposan ráijesztett Rubens Barrichellóra. A brazilt, aki megpróbálta megelőzni volt ferraris csapattársát, majdnem felkente a falra a célegyenesben, és Barrichello csupán centiméterekkel kerülte el a balesetet. "Ez borzalmas volt" - mondta rádióján a dél-amerikai.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?