Marion Jones elfáradt

Sacramento. Az amerikai atléták sacramentói olimpiai válogatóján Marion Jones fáradtságra hivatkozva nem állt rajthoz a női 200 méteres síkfutás elődöntőjében, így nem védheti meg a címét Athénban. A háromszoros olimpiai bajnoknő csupán távolugrásban kvalifikálta magát az ötkarikás játékokra.

Marion Jones már a 200 méter előfutamai során is gyengén szerepelt, csupán a tizedik legjobb eredményt érte el, így nagyon nem is hatott váratlanul, hogy az elődöntőben nem állt rajthoz – fáradtságra hivatkozva.

„A múltban soha nem történt velem ilyesmi, de ma reggel felébredtem, és egyszerűen kimerültnek éreztem magam. Korábban mindig azt mondtam magamnak: ha nem tudok százszázalékos teljesítményt nyújtani a pályán, akkor ki sem megyek. Most ez történt” – indokolta elhatározását Jones.

Korábban Jones távolugrásban a világ második idei legjobb eredménnyel kivívta az athéni részvételt, 100-on viszont csak ötödik lett, ezzel a helyezésével azonban elméletileg a 4x100-as váltóba bekerülhetne. De ha a doppingvétségen ért Torri Edwardsot eltiltják, Gail Devers pedig a 100 m gátat helyezi előtérbe és 100-on nem indul, akkor Jones előbbre lép a rangsorban.

Női 400-on már a döntőt is megrendezték: Monique Hennegan (49,56) nyert Sanya Richards (49,89) és DeeDee Trotter (50,28) előtt, így ők hárman indulhatnak az olimpián. Férfi tízpróbában a „nyerő trió” Bryan Clay (8660 pont), Tom Pappas (8517) és Paul Terek (8312) lett.

A válogató utolsó előtti napjának csúcspontja azonban a férfi hármasugrás döntője lett, amely szenzációs versenyt hozott. A közönség tombolt, a női 400 méteres síkfutás döntőjét kétszer is el kellett halasztani, akkora volt a zaj. De ez nem is csoda. Melvin Lister a világ idei legjobb eredményével, 17,78 méterrel nyert, megelőzve a 17,63-ig jutó Walter Davist és a 17,58-cal záró Kenta Bellt.

Három napon belül már a harmadik amerikai atléta pozitív doppingtesztjéről adott hírt a Chicago Tribune napilap: az újság értesülései szerint a sprinter Mickey Grimes is fennakadt egy vizsgálaton. A vágtázót – aki egy klubban edz a másik két érintettel, Torri Edwardsszal és a gátas Larry Wade-del – május 25-én, Los Angelesben ellenőrizték versenyen kívül, és szervezetében a szteroidok közé tartozó norandoszteront találtak. A Tribune mellett a Washington Post is megerősítette a hírt, igaz, mindkét újság egy anonimitását kérő forrásra hivatkozik.(o, m)

Elveszik az aranyérmet?

Grosseto. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség képviselői azon vannak, hogy fosszák meg a sydneyi olimpiai aranyérmétől a 4x400-as amerikai váltót, mert a staféta egyik tagja, Jerome Young korábban doppingolt. Az ügyben a NOB hivatott dönteni. Young 1999 nyarán akadt fenn a doppingszűrőn, s ezért minimum kétéves eltiltást kellett volna kapnia, így nem lehetett volna ott a 2000-es olimpián. (sita)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?