Maradt esélye a Vidinek

Székesfehérvár.

Székesfehérvár. A Videoton 1:1-es döntetlent ért el hazai pályán a fehérorosz BATE Boriszov ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulós párharcának kedd esti első mérkőzésén.

Ha a Videotonnak sikerül kiharcolnia a továbbjutást, akkor a következő körben már a főtáblára jutásért játszhat. Ha a székesfehérváriak búcsúra kényszerülnek a jövő heti fehéroroszországi visszavágó után, akkor az Európa Liga-selejtező negyedik fordulójában, a csoportkörbe kerülésért futballozhatnak majd.

Az első félidőben veszélyesebb volt a magyar csapat, amelynek egy komoly lehetősége is adódott, a 38. percben néhány centiméteren és Milunovics remek ütemű becsúszásán múlt csak, hogy nem szerzett gólt a Videoton. Néhány perccel korábban sérülés miatt le kellett cserélni a válogatott Juhász Rolandot, akinek a helyére Lang Ádám állt be. A BATE nem erőltette a támadásokat, néhányszor azonban így is eljutott a fehérvári kapuig.

A fordulás után nem kellett sokáig várni a meccs első góljára, amelyet bár a hazaiak szereztek, előnybe mégis a vendégek kerültek vele. Egy szöglet után ugyanis Luijckx szerencsétlenül csúsztatott bele a labdába, amelyet így a saját kapujába juttatott. A balszerencsés öngól megzavarta a Videoton játékosait, akik azonban nem adták fel, a hajráig küzdöttek, s az utolsó percekben egy szöglet után Vinícius fejes góljával egyenlítettek. Az igyekezetet a szurkolók is díjazták: míg a New Saints elleni kiküzdött továbbjutás után kifütyülték csapatukat, addig most, a vendégeknek kedvezőbb eredmény ellenére is megtapsolták Gyurcsóékat.

„Csalódott vagyok az eredmény miatt, mert jól játszottunk, megérdemeltük volna a győzelmet. Jók voltunk a párharcokban és jó pár lehetőségünk volt arra, hogy mi szerezzük meg a vezetést. Többet érdemeltünk volna, hiszen mentálisan is ellenfelünk fölé nőttünk. Jó úton vagyunk, az viszont hiányzik, hogy ezt egy győzelemmel is megpecsételjük – nyilatkozta a vidi.hu-nak Bernard Casoni, a székesfehárváriak francia mestere. – Luijckx öngóljánál történt egy kisebb szabálytalanság, de egy nemzetközi meccsen ezt nem mindig fújják le, Ivanovszki góljánál pedig tévesen ítéltek lest. Ezek viszont olyan momentumok, amik sajnos benne vannak a fociban. A BATE vezetése után is szervezettek maradtunk, ez mindenképpen fejlődés a csapat életében. Továbbra is van esélyünk a továbbjutásra, ám ehhez gólt kell szereznünk idegenben.”

Az egyenlítést kiharcoló Vinícius szerint több is volt a meccsben a semmi extrát nem mutató BATE ellen. „Túlzottan boldog nem vagyok. A csapat megérdemelte ezt a gólt, azonban ma nagyon nagy esélyünk volt, hogy legyőzzük a Boriszovot, és egy nagy lépést tegyünk a továbbjutás felé. Magának a gólnak örültem, hiszen a BL a legkomolyabb sorozat, középső védőként pedig nem túl sokszor szoktam gólt lőni. Jó, hogy életben tartottuk a továbbjutási esélyeinket” – mondta a brazil játékos.

Az 1:1 a Boriszovnak kedvező a visszavágó előtt, azonban még semmire sem garancia. A Debrecen például az elmúlt években kétszer is jobb helyzetből várhatta a BATE elleni visszavágót a BL-selejtezőben, de sem a 2012/13-as idegenbeli 1:1 után, sem a 2014/15-ös hazai 1:0 után nem tudta kiharcolni a továbbjutást a magyar csapat. (MTI, ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?