Maradt esély a nagykaposiak feljutásra

sporthorgászat

Egy hellyel lejjebb csúszva az 5. helyen végzett a Pöstyén melletti Sĺňava víztározón rendezett országos úszós sporthorgászbajnokság második, júliusi kétnapos fordulóját követően a nagykaposi Maros Mix Tubertini II. ligás csapata. 

A tavaszi, Zólyomban rendezett első kétnapos fordulóban a 4. helyet foglalták el, és ennek tudatában bizakodva várták a folytatást. A Fleischer Bertalan, Magyar Zoltán, Petőcz Károly és Rusznák Martin alkotta Ung-vidéki alakulatot azonban most ötödikként rangsorolták a versenyzést követően, azonban ezek után is maradt esélye a feljutásra, ugyanis a két forduló után mindössze 11 pontos hátránnyal várja a nagymihályi járásbeli Széles-tavon (Zemplínska Šírava), szeptemberben sorra kerülő zárófordulót.
A nagykaposiak az első napon nyújtott teljesítmény alapján a 6. helyet foglalhatták el a 14 csapatos mezőnyben, ugyanilyen helyezést értek el a második napon is, ami összességében végül is az 5. helyezéshez volt elegendő.

Vernárszky Gyula csapatvezető elsősorban a körülményeket bírálta: „Alapvető dolgok nem voltak betartva, például a pálya nem volt rendesen kijelölve, így a versenyzők nem tudhatták, a partszakasztól meddig, milyen távolságra mehetnek a vízbe. Nem beszélve a partszakaszt elárasztó különböző hordalékokról, ami igencsak megnehezítette a versenyzők dolgát. Mindezek ellenére gratulálok a fiúknak, hiszen ilyen körülmények között is 55 pontot tudtak begyűjteni a kétnapos verseny folyamán. Közülük is mindenekelőtt Fleischernek, aki kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva az első napon az 5., míg a másodikon a 4. helyezést érte el. Remélem, az utolsó megmérettetésen nem fordít hátat nekünk a szerencse, és akkor ott lehetünk az első három helyezett között, ami újból a legjobbak közti szereplést jelentené a számunkra.” 

Érdekes

ORSZÁGOS ÚSZÓS BAJNOKSÁG

Állás a bajnokság 2. fordulója után (Zvolen, Piešťany): 1. Bánovce nad Bebravou 84 pont, 2. Zvolen 88,5, 3. Prešov B 92, …5. Veľké Kapušany 103. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?