Már nincs könnyű ellenfél

Pozsony. Tíz napja ünnepelte 27. születésnapját Németh Szilárd, a Middlesbrough labdarúgója. A technikás csatár 42 válogatott mérkőzésen 17 gólt szerzett, s ezzel a nemzeti csapat csúcstartójának számít. A szlovák együttes ma (20.15) Pozsonyban, Luxemburg ellen kezdi meg a vb-selejtezőket.

Németh Szilárdtól tartanak a luxemburgi védőkEddig is meg kellett küzdenie a kezdőcsapatba kerülésért, most még nehezebb dolga lesz, hiszen Viduka és Hasselbaink személyében két neves, tankszerű csatárt igazolt a Middlesbrough.

Hatan pályázunk a két helyre, Steve McClaren edző érezhetően a két új szerzeményt favorizálja. A Newcastle elleni bajnokin Viduka eltiltás miatt hiányzott, s Hasselbaink mellett Job kapott lehetőséget. Nem nagyon jeleskedett, a szünetben én álltam be a helyére. Azt hiszem, igazoltam az elvárásokat, kár, hogy nem sikerült a hálóba találnom. Hogy milyen nagy a konkurencia, az is bizonyítja, hogy Juninho és Maccarone csak a lelátón kapott helyet.

Az előkészületi meccseken ontotta a gólokat, pedig többször középpályásként jutott szóhoz. Nem idegen számára ez a szerepkör?

Mindenképpen játszani akarok, az szinte mindegy, hogy milyen poszton. A középpálya jobb oldalán nem okoztam csalódást, sőt, a mester is megdicsért. Egyébként az edzőmeccseken hatszor találtam a hálóba, míg Viduka mindössze egyszer. Abban bízok, hogy a zsúfolt műsor miatt, várhatóan 60 tétmeccset vívunk, gyakran fog cserélődni a kezdőcsapat, s lesz elég alkalmam bizonyítani. A múlt pontvadászatban kilenc találatot értem el, remélem, idén sikeresebb leszek.

Azt is rebesgették, hogy a Celtic szívesen látná...

Állítólag a skót lapokban cikkeztek a mezcserémről. Én viszont csak barátaimtól hallottam a dologról. Konkrét ajánlattal sem engem, sem menedzseremet nem keresték meg a glasgowiak.

Térjünk át a válogatottra, amióta Dušan Galis a vezetőedző még nyeretlen az együttes.

Nem kell ebből nagy ügyet csinálni, hiszen idén eddig csak barátságos mérkőzéséket vívtunk, amelyeken az új tréner kísérletezett, sok játékost kipróbált. A mai vb-selejtezőn viszont nem betlizhetünk, be kell gyűjtenünk a három pontot.

Tehát sima győzelemre számít?

Európában ma már nincsenek könnyű ellenfelek. A luxemburgiak várhatóan a védekezésre helyezik a hangsúlyt, s nehéz lesz feltörni a zárt védőfalat. Egy biztos, nem szabad lebecsülni a vendégeket, mert az megbosszulhatná magát. Az viszont tény, hogy jóval erősebb gárdával rendelkezünk, mint Allan Simonsen edző, ezért két- vagy háromgólos győzelmet tippelek. Idén címeres mezben még nem találtam a hálóba, legfőbb ideje, hogy véget érjen a gólböjtöm.

A vb-selejtezők során neves ellenfelek várnak a válogatottra, lát esélyt a továbbjutásra?

Bravúrnak számítana, ha kijutnánk Németországba. Csoportunkban a portugálokat tartom az első számú esélyesnek, a pótselejtezőt jelentő második helyért viszont ádáz csatát várok. Az oroszok és a lettek mellett mi is ott akarunk lenni a végelszámolásnál.

Dušan Galis várható kezdőcsapata

A szlovák válogatott valószínű összeállítása: König–Zabavník, Kratochvíl, Greško–Karhan, Janočko, Mintál, Michalík–Németh Szilárd, Vittek. A pozsonyi, téglamezei stadionban rendezett találkozót a magyar Kassai Viktor vezeti, és az STV 2 élőben közvetíti. (sz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?