Már a trencséniek a másodikok

<p>Megszakadó (Košice, Zlaté Moravce) és folytatódó (Žilina) sorozatok, berúgott (Ružomberok, Trenčín) és kihagyott (Trnava, Košice, Slovan) tizenegyesek – a hétvégén játszották a labdarúgó Corgoň Liga 21. fordulójának meccseit.</p>

ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁS

„Azon gondolkodni, hogy megérdemelt-e vagy sem a győzelmünk, fölösleges. A focit gólokra játsszák, mi pedig rúgtunk kettőt” – mondta a myjavaiak vezetőedzője, Ladislav Hudec a Kassán 2:1-re megnyert bajnokijukat követően. A trénernek teljes mértékben igaza van: csapata egy eladott labdát követően már az 5. percben vezetést szerzett (Sládek), a 80.-ban összejött nekik egy kontra (Kuračka), a maradék időt pedig védekezéssel töltötték. Ezt a 94. percben imák mormolásával is kiegészítették, amikor a kassai Uros Matics kiegyenlíthetett volna a Vlk bíró által felkínált tizenegyesből, de az erdőhátiak újfent szerencsések voltak. Ezzel a szezonban először, 8 győzelem és 2 döntetlen után kapott ki otthon a kassai MFK.

Az aranyosmaróti szurkolók sem emlékeztek már igazán, hogy is fest, amikor a ViOn vesztesen hagyja el a hazai játékteret. 2012 júliusa után azonban ez újra megismétlődött, a nyitraiak után a senicaiak is elvitték a három pontot. Ráadásul a mostani találkozót 11 perc alatt lerendezte Vladimír Koník csapata, feledtetve így a múlt heti, rózsahegyiek elleni 0:3-as kisiklást. „Ma Škriniar és Mészáros is csalódást okozott” – kesergett Juraj Jarábek ViOn-edző.

A szomorkodás maradt Peter Zelenskýnek, a nagyszombatiak trénerének is. „Ha csak helyzeteink felét kihasználtuk volna, akkor három ponttal tértünk volna haza az Urpín alól.” De a Spartak Besztercebányán még tizenegyesből sem (Karhan) tudott gólt lőni, kapusukat, Jakub Jakubovot pedig közel 40 méterről tréfálta meg Marek Hlinka (majd egy kontrából Pavel Vrána állította be a 2:0-s végeredményt).

A zsolnaiaknál sem mosolygós a hangulat: a 304 perce gólképtelen bajnoki címvédő erejéből csak egy 0:0-s döntetlenre futotta Eperjesen, így a szezon 11. remijével már csak a tabella hetedik helyén állnak – legszívesebben alighanem már most ott látnák a kispadon a trencséni Adrián Guľát. A 40 éves edző csak nyártól foglalja el ezt a posztot, addig viszont a trencséniekkel tesz meg mindent a szép búcsúért, ami jelenleg már a második helyet jelenti az AS-nek. David Depetris eligazolását eddig nem érzi a gárda, a rózsahegyiek ellen hátrányból fordítva tudtak 2:1-re nyerni.

A forduló legjobb iramú találkozóján két értékesített büntetőt is láthatott a közönség, a vasárnapi Nitra–Slovan mecscsel azonban a „remegő lábú” tizenegyesrúgók kerültek túlsúlyba: a már említett Matics és Karhan mellett Igor Žofčák sem élt a lehetőséggel – a pozsonyiak csapatkapitányának szerencséjére az égszínkékek így is laza 3:0-val hozták a nyitrai találkozót, nyolcpontosra növelve előnyüket a tabella élén. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?