Már 8 pont az Artmedia előnye

Tovább nőtt a listavezető Artmedia előnye a Corgoň Liga 29. fordulója után – a ligetiek győztek Nyitrán, a Žilina pedig csak döntetlenezett a besztercebányai Dukla otthonában, így az Artmedia már 8 ponttal vezet, s közel áll hozzá, hogy a Szlovák Kupa-győzelem után a bajnoki címet is megszerezze.

A listavezető nem utazott túlzott elvárásokkal a harmadik helyezett nyitraiakhoz. „A meccs előtt a döntetlennel is kiegyeztem volna” – bizonygatta Vladimír Weiss vezetőedző. Pedig akkor még nem tudta, hogy a nagy rivális zsolnaiak sem szerzik meg a három pontot.

Ha lett volna 30 000 ember…

A címvédő Besztercebányára látogatott, a rendőrség nagy erőkkel készült a meccsre, hogy aztán 50 békés vendégszurkolót kísérgessen állomástól stadionig, stadiontól állomásig. Pedig a jó iramú találkozó több nézőt érdemelt volna. „Ha lett volna itt 30 000 ember, mindjárt más lett volna a hangulat – nyilatkozta Štefan Horný, a Dukla szakvezetője. – Remek meccs volt, helyzetek sokaságával mindkét oldalon. A nézők biztosan élvezték, ám én egy kicsit csalódott vagyok, hiszen nyerni akartunk.”

Elégedetlen Vrba

Ha Horný csalódott volt, akkor mit szóljon Pavel Vrba, a zsolnaiak mestere? Csapata újabb pontvesztésével egyre távolabb kerül a címvédési álmoktól – a Žilina esetleges végső győzelme már tényleg csak az álom szintjén létezik. „Mi nem vagyunk olyanok, mint a ligetiek, nem tudunk 15 meccset zsinórban 1:0-ra hozni – dúlt-fúlt Vrba. – Ellentétben a ligetiekkel mi nemcsak egy góllal akarunk nyerni, hanem kettővel, hárommal, hogy a játékunkkal ne csak a saját szurkolóinkat szórakoztassuk, hanem minden futballkedvelő élvezze azt. Sajnos, ebben az idényben ráfizettünk erre, nem használtuk ki a helyzeteinket, az ellenfeleink pedig egyen??lí?tettek…”

(Egy kis kiegészítés Vrba szavaihoz – az Artmedia az aktuális szezonban négyszer nyert 1:0-ra, 11 alkalommal pedig legalább három gólt lőtt…)

Csend Nagyszombatban

A B. Bystrica–Žilina találkozóhoz hasonlóan 1:1-gyel végződött a Trnava–Dubnica mérkőzés is, ám a Spartak-stadionban hiába volt csaknem 4000 néző, a játékosok majdnem síri csendben futballoztak. A hazai drukkerek különféle transzparensekkel tüntettek Jozef Adamec vezetőedző ellen, a „csendes szurkolással” pedig a szövetség azon döntése ellen tiltakoztak, hogy a sorozatos rendbontások miatt immár csak 400 jegyet kaphatnak a Spartak-szurkolók az idegenbeli meccsekre. A déli lelátó kemény magja „cen?zúra” feliratú kendőt is kötött a szája elé, ezzel is jelezve, mit gondol a szövetség határozatairól.

Novák újabb gólja

Ján Kozák kísérletezésre használta a Košice–Slovan találkozót, több fiatal játékost is beállított a csapatába. „Nem vallottak szégyent” – nyugtázta elégedetten Kozák. A kassaiak megfiatalított csapatukkal is legyőzhették volna a Slovant, ha a tavasz felfedezettje, Ján Novák nem csupán egy helyzetet használ ki. (A kassai gólvágó az újabb találatával beérte a góllövőlistán a vezető Halenárt.)

A fordulóban csak a szenciek tudták otthon tartani a 3 pontot (a Ružomberok–Trenčín találkozó lapzárta után ért véget) – Novotáék Marcin fejesével 1:0-ra legyőzték a ViOnt, s továbbra is őrzik tavaszi hazai veretlenségüket. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?