Mangalaci kapott egy új esélyt – lencsevégre kapták a vonaton

mangalaci
Dunaszerdahely |

Világi Oszkár, a DAC klubtulajdonosa videóüzenetben szólt a szurkolókhoz a klub új kabalájáról, Mangalaciról. A mangalicát a drukkerek nagy ellenérzésekkel fogadták, ezért a róla szóló hírek, videók egy nap elteltével eltűntek a DAC hivatalos felületeiről. Úgy tűnik azonban, hogy Mangalaci kapott egy új esélyt, bár a stadionban egyelőre nem találkozhatunk vele.

„Mangalaci egy bohókás figura, akinek fel kellene vidítania minket, de semmiképpen sem az, akivel azonosulnunk kellene. Sem a szurkolóknak, sem a csapatnak” - fogalmazott Világi Oszkár a videóban.

A klubtulajdonos felhívja a figyelmet arra, hogy a mangalica egy Kárpát-medencei faj, amely már a kihalás szélén állt, de sikerült fennmaradnia, és ma már az egész világon ismert hungarikum. „Jelképe annak, hogy a vesztes fel tud állni” - hangsúlyozza Világi.

A dunaszerdahelyi üzletember szerint nem azzal kell foglalkozni, mit gondolnak a kabaláról az ellenfelek, hanem „saját magunkból kell erőt merítenünk”. A DAC-drukkerek ugyanis azt is nehezményezték, hogy a disznó kabalafigurából az ellenfelek is könnyen gúnyt űzhetnek. 

A tulajdonos ígérete szerint a szurkolók az elkövetkező hetekben több sztorit meg fognak ismerni Mangalaciról, s a végén ők dönthetnek a kabala sorsáról. „Hogy megismerjük, és remélhetőleg megszeressük őt - magyarázta Világi. - Addig Mangalaci nem megy be a stadionba. De néhány hét múlva lesz egy szavazás, ahol a szurkolók fogják eldönteni, akarnak-e egy ilyen szerencsehozó figurát, vagy nem akarnak. Mi elfogadjuk ennek a szavazásnak az eredményét.”

Az egyik olvasónk hozzászólásban közölt egy képet, elmondása szerint a kabalafigura Nagyabonyban szállt fel a RegioJet egyik járatára.

Mangalaci kapott egy új esélyt – lencsevégre kapták a vonaton

A sportolunk.sk Facebook-oldalán is nyilvánosságra került egy kép Mangalaciról. 

Mangalaci
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?