Mak: Élmény a Bajnokok Ligája, de a válogatott egész más

mintal

A szlovák labdarúgó-válogatott szenci gyülekezőjén Marek Mintál, Róbert Mak és Tomáš Suslov is beszélt a közelgő északírek elleni Eb-pótselejtezőről.

Marek Mintál Samuel Slovákkal együtt került a válogatott szakmai stábjába, ők ketten lesznek Štefan Tarkovič megbízott szövetségi kapitány asszisztensei a novemberi válogatottmeccsek során. Mintál a hétfői gyülekezőn arról beszélt, jelenleg minden úgy működik a válogatottnál, ahogy kell, a játékosok örömmel jönnek és a szakmai stáb is élvezi a munkát.

Škriniar is játszhat

„A hangulat nagyszerű. Úgy érezzük, a jelenlegi keret minden egyes tagja segítséget jelent a válogatott számára, mindegy hogy a fiatalokról vagy az idősebbekről beszélünk. Tisztában vagyunk vele, hogy mi vár ránk, csak a saját teljesítményünkre fókuszálunk. Hiszünk magunkban és tiszteljük az ellenfelet isˮ – mondta Mintál.

A Bundesliga 2004/2005-ös szezonjának gólkirálya azt is hangsúlyozta, hogy Milan Škriniart a korábbi sajtóhírekkel ellentétben elengedte klubcsapata, az Internazionale a válogatotthoz, a védő a tegnapi nap folyamán csatlakozott a kerethez. Mintál úgy gondolja, segédedzőként hasznos tagja tud lenni a szlovák válogatottnak, az edzéseken még mindig meg tudja mutatni a fiatalabb támadóknak, hogy hogyan oldják meg a kapu előtti szituációkat.
 

Magyarország más szint

Róbert Mak októberben még meccsterhelés nélkül érkezett a válogatotthoz, ezúttal azonban már más a helyzet a Ferencváros támadójával. Bár egyelőre nem vált alapemberré a magyar címvédőnél, Mak rendszeresen lehetőséget kap az utóbbi hetekben. „Hatalmas élmény a Bajnokok Ligájában pályára lépni, ez minden focista álma. Remélem, idővel még több lehetőséget kapok. Ha pályára lépek, minden tőlem telhetőt megteszek. Nagyszerű volt a Juventus és a Barcelona ellen pályára lépni, de a klubfutball és a válogatott nem összehasonlítható. Amikor a hazádat képviseled, az érzelmeid teljesen más szinten vannak, úgyhogy az északírek elleni mérkőzés más lesz, mint a BL.ˮ

Mak a Fradival kapcsolatban szót ejtett az NB I színvonaláról is: „A magyar bajnokság az utóbbi időben erősebbé vált, erre a Ferencváros BL-be jutása a bizonyíték. Magyarországon az emberek együtt élnek a futballal, és úgy látom, hogy a futball teljesen más szinten jár, mint nálunk.

Az északírek elleni mérkőzéssel kapcsolatban Mak elmondta, hasonló játékra számít, mint az írek ellen. „Küzdelmes és hajtós mérkőzés lesz. Az északírek hazai pályán fognak játszani, mindent meg fognak tenni a kijutásért. Örülünk, hogy visszatért Tarkovič a válogatotthoz, valamint az olyan tapasztalt játékosok is sokat jelentenek, mint ifj. Weiss és Hubočan. Mintál érkezésének szintén örülök, vele még a Nürnbergben voltunk csapattársak. Slovákkal együtt komoly erősítést jelent az edzői stábnak.ˮ
 

Akit Robben tanít

Tomáš Suslov, a Groningen mindössze 18 éves szélsője most debütálhat a válogatottban. A tehetséges játékos az idei szezonban már hatszor kapott lehetőséget a holland élvonalban (mindannyiszor csereként), a PSV Eindhoven ellen pedig már gólt is szerzett. Suslovot az edzéseken pedig egy igazi legenda, Aarjen Robben segíti a fejlődésben. „Sokat beszélgetünk, az edzéseken is rendszeresen segít abban, hogy hogyan oldjam meg az egyes játékhelyzeteket, és ez nagyon fontos számomra. A klubnál is örültek annak, hogy meghívót kaptam a válogatottba, mert az a Groningen hírnevének is jót tesz.ˮ

Suslov szerint az északírek fizikailag erősek, mivel a keretből többen a Premier League-ben vagy a Championshipben edződnek, ugyanakkor a szlovák válogatott technikásabb, és ez lehet a győzelem kulcsa.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?