Magyar bíró a BL-ben

Kassai Viktor dirigálja a Manchester United meccsét, Ronaldinho váltja a legfiatalabb barcelonai gólszerzőt, kemény kilencven perc vár a Slaviára Londonban. Keddi előzetesünk.

E csoport

Thierry Henry és Lionel Messi gólöröme Stuttgartban. A Barcelona ma este a glasgow-i Ibrox Parkban a Rangers vendége lesz.Reuters-felvéteKezdjük egy hihetetlen ténnyel: a Glasgow Rangers tizenegy meccse nem kapott ki a BL-ben. A skótok nem fukarkodnak idén: hármat lőttek a Lyonnak, s hármat lőttek a városi rivális Celticnek is a hétvégi Old Firm-en. A „spanyol statisztikájuk” már korántsem ilyen fényes, utóbbi hét meccsükből egyet sem tudtak megnyerni spanyol ellenféllel szemben. A Barcelona kellemes emlékeket őriz Glasgow-ról, legutóbb három éve járt a skót fővárosban, és könnyed győzelmet (3:1) aratott a Celtic ellen. A Villarreal elleni meccshez képest annyi változás várható, hogy Ronaldinho kezd majd Bojan Krkic helyett (utóbbi 17 évesen lőtt gólt a hétvégén, s ezzel minden idők legfiatalabb barcelonai gólszerzője a bajnokságban).

A Stuttgart–Lyon mérkőzésnek nincs esélyese: a svábok tavaly megnyerték a Bundesligát, de minden csoda három napig tart, s most a német pontvadászat 18. helyén szerénykednek. A Lyon sem lehet túlzottan büszke: a BL-ben utóbbi hat meccsén nyeretlen, s utolsó négy fellépésén még gólt sem tudott lőni.

F csoport

A múlt heti francia–litván meccs után ismét rangos párharcot vezet a 32 esztendős Kassai Viktor: ő lesz a Dinamo Kijev–Manchester United mérkőzés játékvezetője. Magyar bíró utoljára 1998 decemberében vezetett BL-meccset (Vágner László, Real Madrid–Szpartak Moszkva). A Vörös Ördögök 1:0-ra verték a Sportingot és a Romát, s egy hasonló eredménnyel kiegyeznének a fagyos Kijevben is. Annál is inkább, mivel korábban háromszor jártak a volt Szovjetunió területén, s mindháromszor csupán 0:0-s döntetlent csikartak ki (Kijev 0:0, Torpedo 0:0, Volgográd 0:0).

A Roma–Sporting párharc esélylatolgatását a számokra bízzuk: a Roma 11 meccse nem kapott ki odahaza a BL-ben, a Sporting pedig 11 meccse nem nyert olasz csapat vendégeként. A főpróbán mindkét csapat leégett: a felelőtlenül védekező Roma 4:4-es döntetlent játszott a Napolival, a Sporting pedig szégyenszemre kikapott a Ligakupában a második ligás Fatimétől.

G csoport

Az Internazionale Moszkvába látogat, Cordoba és Cruz visszatérhet a csapatba, Burdisso és Maicon eltiltása azonban még tart, Materazzi nem teljesen egészséges, Chivu és Suazo pedig a legutóbbi BL-meccsen kapott piros lap miatt nem játszhat.

H csoport

Az Emirates Stadiumban az élmény mellett pontot szeretne szerezni a Slavia, ami nem lesz könnyű feladat: az Arsenal április óta nem kapott ki tétmeccsen, cseh csapatokkal szemben pedig kifejezetten jó az Ágyúsok mérlege: hatból hat győzelem, 15:2-es gólarány (mindannyiszor a Sparta volt a szenvedő alany). (gj)

BL-MENÜ

E csoport

20.45: Glasgow Rangers–FC Barcelona, VfB Stuttgart–Olympique Lyon.

F csoport

20.45: AS Roma–Sporting Lisszabon, Dinamo Kijev–Manchester United (a találkozót a magyar Kassai Viktor vezeti).

G csoport

18.30: CSZKA Moszkva–Internazionale; 20.45: PSV Eindhoven–Fenerbahce Istanbul.

H csoport

20.45: Arsenal–Slavia Praha, FC Sevilla–Steaua Bucuresti.

A csoportok állása a FOCITIPP 13. oldalán található.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?