Magabiztosan győzött a Pinte-alakulat Bakán

Pinte.Gelle

A dunaszerdahelyi területi labdarúgó-bajnokság VII. AG Sport Ligájának hétvégi mérkőzésén a bakaiak hazai pályán 3:1-es vereséget szenvedtek a gelleiektől.

Annak ellenére, hogy a 31-szeres válogatott, a szlovák, a magyar és a görög élvonalat is megjárt egykori közönségkedvenc, Pinte Attila mindössze egy héttel a bajnokság kezdete előtt vette át a gelleiek irányítását, munkája gyorsan meglátszódott, hiszen csapata az első négy fordulóban háromszor nyert. Ezt követően kissé hullámzóvá vált a teljesítményük, vereség és döntetlen egyaránt előfordult, ezért kissé visszacsúsztak a tabellán.

Játékosai a bakai mérkőzés előtt elmondták, vissza akarnak térni a győzelmi szériához. A hazaiak eddig leginkább csak szenvednek a bajnokságban, a tűz, ami a tavalyi szezonban jellemezte őket, eltűnt. Maguk a játékosok és az edző sem találja egyelőre ennek az okát, de azért a bakaiak is bizakodva várták a mérkőzést.

A gelleiek rögtön támadólag léptek fel, rengeteg labdát szereztek a körülményesen és pontatlanul játszó bakaiak térfelén, és már a 4. percben mellélőttek egy kihagyhatatlan helyzetet. Ezután több villámgyors kontrát is vezettek, öröm volt nézni, hogy milyen gyorsan mennek át védekezésből támadásba. A 13. percben ismét kihagytak egy ziccert, de négy perccel később megrezzent a hazaiak hálója: egy kissé kacskára sikeredett lövés után a gellei Hindák elé került a labda, aki kíméletlen ítéletvégrehajtónak bizonyult (0:1). Újabb négy perc elteltével ismét a vendégek veszélyeztettek, két húzással ziccer alakítottak ki, de a hazai kapus védeni tudott. Két perccel később azonban már ő is tehetetlen volt, egy jó kiugratás után a vendégek megduplázták előnyüket (0:2). A félidő végéig még kimaradt két újabb vendégziccer, míg a hazaiak, bár becsületesen küzdöttek, az első félidő során mindössze kétszer találtak kaput.

A második félidőben a hazaiak láthatóan próbáltak ritmust váltani, de a sok pontatlanság miatt nehezen szövögették a támadásokat. Az első komoly helyzet így ismét a gelleiek előtt adódott: egy előrevágott labda után három hazai védő is egymásra várt, a szélső lecsapott a labdára, de a hazai hálóőr bravúrral hárítani tudta a közeli lövést. Aztán az 52. percben szinte a semmiből szépítettek a hazaiak, egy szórványos ellentámadás után buktatás történt a 16-oson belül, és a jogos tizenegyest higgadtan értékesítették (1:2). Egy gellei szurkoló megjegyezte: „Ha nem rúgjuk rá a harmadikat, itt még baj is lehet.”

Ez majdnem be is következett, öt perc leforgása alatt kétszer is veszélyeztettek a hazaiak. Aztán a szurkolónak igaza lett, jött a harmadik találat, és eldőlt a meccs. A vendégek csatára fantasztikus cselekkel bolondította a hazai védőket, akik csak szabálytalanul tudták őt szerelni a tizenhatosban. Az ítélet-végrehajtás itt is magabiztos volt (1:3). A bakaiak becsülettel mentek előre, de a vendégvédelem mindig tisztázni tudott, így teljesen megérdemelt gellei győzelem került a jegyzőkönyvbe.

A mérkőzés után Pinte Attila elmondta: „Sok ügyes, fejlődőképes fiatal van a keretben, akik becsületesen végzik a dolgukat. Túl későn érkeztem, mindössze a rajt előtti héten. De hiszem, hogy egy alapos téli felkészüléssel tavasszal sokkal kiegyensúlyozottabb és eredményesebb játékot fogunk játszani. A mai mérkőzésről csak annyit mondanék, hogy a helyzetkihasználás ismét gyatra volt, és nem volt meg az igazi tűz. Ennek a három pontnak inkább hangulatjavító szerepe van, illetve mentálisan is helyreteheti a csapatot. Azt a rengeteg tapasztalatot, amit pályafutásom során megszereztem, igyekszem edzőként kamatoztatni, ezúttal itt, Gellében.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?