Ma már úszóversenyek

Madrid. A francia Virginie Dedieu nyerte a madridi úszó, műúszó és műugró Európa-bajnokság első aranyérmét: a címvédő és egyben világbajnok szinte tökéletes produkcióval végzett az élen a műúszók egyéni versenyében. A szlovák Mária Dzureková 11. lett.

Madrid. A francia Virginie Dedieu nyerte a madridi úszó, műúszó és műugró Európa-bajnokság első aranyérmét: a címvédő és egyben világbajnok szinte tökéletes produkcióval végzett az élen a műúszók egyéni versenyében. A szlovák Mária Dzureková 11. lett. A Veronika Feriancová, Katarína Havlíková kettős a műúszók páros versenyében a 12. helyet szerezte meg.

Európa-bajnokok – nők, műúszás, egyéni: Virginie Didieu (francia) 99.600 pont, ... 11. Mária Dzureková (szlovák) 86,600. M?úszás, csapat: Oroszország. Szinkron m?ugrás, 3 m: Vera Ilina, Julia Pahalina (oroszok) 337,8. M?úszás, páros: Anasztaszja Davidova, Anasztaszja Jermakova (oroszok) 99,500, ... 12. Veronika Feriancová, Katarína Havlíková (szlovákok) 86,10. Férfiak, szinkron toronyugrás: Roman Volodkov, Anton Zaharov (ukránok) 354,72.

Ma kezdődnek az úszóversenyek és már bajnokot is avatnak, például a 400 m-es férfi gyorsúszásban, valamint a férfi és a női 4x100 m-es váltóban. Szlovákia legjobb úszónője, Martina Moravcová már a spanyol fővárosban tartózkodik, Dallasból érkezett Madridba, az amerikai városban készült a kontinens-bajnokságra. Moravcová öt számban akar indulni (50 és 100 m pillangó, 50, 100 és 200 m gyors), gondot okozhat nekik, hogy a 100 m-es gyors és az 50 m-es pillangó elődöntője, illetve döntőjének időpontja csaknem egybeesik.

A magyar úszósport az Eb-n tartja ötkarikás elővizsgáját, s Kiss László szövetségi kapitány várakozása szerint Risztov Éva, Kovács Ágnes és Cseh László érdemelheti ki a legjobb osztályzatokat, érmeket, benne aranyat is érő teljesítménnyel. A szakember elmondta, amellett, hogy három-négy Eb-medállal számol, nagyon bízik benne, hogy a kollekció darabjai között akad majd a legfényesebből is. A kontinenselsőséggel 2000 óta adós a magyar úszósport. Akkor, Helsinkiben Kovács Ágnes nyerte a 100 és 200 m-es mellúszást. Batházi István pedig 400 m vegyesen tempózott a leggyorsabban. 2002-ben viszont aranyérem nélkül maradt a magyar csapat, hat ezüstöt és egy bronzérmet nyert. (ie)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?