ĺzig-vérig kosárlabda

Pozsony. Szerda este a kosárlabda ünnepe volt a szlovák fővárosban. Európai turnéjuk utolsó állomásaként Pozsonyban szórakoztattak a Harlem Globetrotters kosárlabda-virtuózok.

Főszerepben a játékszer(Miroslava Cibulková felvétele) Kris Brutonnak a bíró nem jelenthet akadályt(TASR-felvétel) Az utolsó helyig megtelt pasienky-i sportcsarnok nem csalódott a labdabűvölők előadásában. A műsor elején Globie, a kabalafigura gerjesztette a nézők aktív bevonásával az amúgy is jó hangulatot. Majd jöttek a kosárlabda koronázatlan királyai, hogy egy show-műsoros mérkőzés keretében bemutassák a sportág minden szépségét. Hangolás képen Herbert Lang és a fő mókamester, Matthew „showbiz” Jackson bizonyította be, bármilyen helyzetből, szögből, távolságból a gyűrűbe lehet találni. Jackson egyébként a csapat rangidőse, a 43 éves kosaras tizenhét éve a társulat tagja. Trükközésein közel sem látszottak meg az évtizedek. Sőt! A New York Nationals elleni mérkőzést (a Harlem nyert 61:41-re) a szájához erősített mikrofonon keresztül végig közvetítette, szellemes szövegével csalt mosolyt az arcokra. Rajta keresztül indult a legtöbb kosarat hozó figura. Az „öreg” is megvillantott pár dobást, de többnyire a többieket szolgálta ki. Mindez mellett még maradt energiája veszekednie a bíróval, hol egy hölgy táskájával, hol a játékra felügyelőktől elcsent pohár vízzel tűnt fel a pályán. Egyszer a gyanútlan közönséget egy vödör vízzel is végiglocsolta. Másodszor már menekültek előle, pedig akkor csak konfetti zúdult a nyakukba... Az est egyik fénypontját számomra Kris Burton kosara jelentette, aki a bírót is átugorva zsákolt, de megannyi kosár és trükk közül bármelyiket ki lehetett volna emelni. Külön köszönet a Harlemnek, ilyen mindig jöhet, akár hamarabb is, mint újra tíz éven belül. (sk)

A HARLEM GLOBETROTTERS SZÁMOKBAN

LEGIDŐSEBB: Matthew „Showbiz” Jackson 43 (1961. december 21.)

LEGFIATALABB: Michael Moncrief 22 (1982. május 19.)

LEGTÖBB BAJNOKI IDÉNY: Matthew „Showbiz” Jackson 17

LEGMAGASABB: Gordon Malone 210,8 cm

LEGALACSONYABB: Keiron Shine 177,8 cm

LEGNEHEZEBB: Eugen Edgerson 111 kg

LEGKÖNNYEBB: Herbert Lang 77 kg

LEGNAGYOBB VILÁGJÁRÓ: Michael „Wild Thing” Wilson, 45 országban járt

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?