Lisztesék nehéz feladata

Berlin/Prága. Hétvégén beindul a nagyüzem az európai labdarúgó-bajnokságokban. A legtöbb pontvadászatban most rendezik az első fordulót, így Magyarországon, Csehországban, Németországban, Franciaországban, Belgiumban és Skóciában is.

Szabics Imre, a VfB Stuttgart csatára már második idényét kezdi a német BundesligábanTASR/EPA-felvételA német Bundesliga már tegnap este megkezdődött a Bremen–Schalke összecsapással (lapzárta után ért véget). A címvédő brémaiak elveszítették a gólkirály Ailtont, de érkezett Klose. Nehéz lesz Lisztes Krisztiánék dolga, hiszen a Bayern München mindent megtett a keret megerősítése érdekében: a Leverkusentől megszerezték Luciót, a Dortmundtól Thorsten Fringset, míg a kispadon Ottmar Hitzfeldet Felix Magath váltotta. Mint minden idény előtt, a szakemberek ezúttal is őket tartják a legnagyobb esélyesnek, bár a Bremen mellett a Schalke, a Dortmund, a Leverkusen, valamint a Stuttgart sem esélytelen.

A cseh Gambrinus liga klubjait mostanában inkább csak a bundabotránnyal kapcsolatban emlegették. Az 1. FC Slovácko (a volt Synot) mínusz 12 ponttal vág neki a küzdelemsorozatnak. A többiek sem lélegezheztnek fel, mivel a vizsgálat még nem zárult le. Csehországban is ugyanaz a helyzet, mint a németeknél: a legerősebbnek tartott gárda, a Sparta Praha tavaly nem tudta kiharcolni az elsőséget, és kísérletet tesz trónja visszaszerzésére. Ebben a címvédő Ostrava, az Olomouc, a hat szlovák játékossal felálló Liberec, valamint a másik prágai élcsapat, a Slavia akadályozhatja meg őket.

ADATBANK – Magyarok és szlovákok a német Bundesligában: Lisztes Krisztián (Bremen), Szabics Imre (Stuttgart), Dárdai Pál (Hertha), Bódog Tamás (Mainz), Miroslav Karhan (Wolfsburg), Róbert Vittek, Marek Mintál, Samuel Slovák (mindhárom Nürnberg).

Szlovákok a cseh Gambrinus Ligában: Miroslav König (Ostrava), Marek Čech, Martin Petráš, Vladimír Labant, Rastislav Michalík (mind Sparta Praha), Ľubomír Reiter, Peter Babnič (mindkettő Olomouc), Matúš Kozáčik (Slavia Praha), Jozef Valachovič, Ivan Hodúr, Juraj Ančic, Karol Kisel, Filip Hološko, Peter Šinglár (mind Liberec), Pavol Kováč, Róbert Veselovský, Milan Ivana, Alexander Homér (mind 1. FC Slovácko), Miroslav Filipko, Vladimír Pončák, Martin Dobrotka, Jaroslav Chlebek (mind České Budějovice), Tomáš Belic (Brno), Maroš Bačík, Róbert Zeher (mindkettő Opava), Tomáš Lovásik (Jablonec), Martin Ševela, Ladislav Onofrej (mindkettő Drnovice). (s, mti, sita)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?