Sport

Lintner: A klubok a Pro-Hokej mellett állnak

Pozsony | Bár a jégkorong Tipsport Liga héten lezárult alapszakasza kapcsán tartottak pénteken sajtótájékoztatót Pozsonyban, a fő témát a szövetség aznap reggeli levelében foglaltak szolgáltatták.
Orosky Tamás

2019. február 28. 21:00

A Szlovák Jégkorongszövetség ugyanis egy olyan levelet küldött szét a kluboknak, mely szerint június 1-jétől a átveszi a Tipsport Liga irányítását. A jelenleg futó, május 31-ig érvényes szerződés értelmében ezt a feladatot eddig a Pro-Hokej látta el. A szervezet igazgatója, Richard Lintner tájékoztatása szerint a Pro-Hokej elkötelezett abban, hogy a megegyezésben rögzítettek alapján tovább tárgyaljanak a jövőről. 

„A csütörtök délelőtti ülésünkön arra jutottunk, hogy legalább a következő idényben még nekünk kell irányítanunk a bajnokságot. Egyrészt már a napokban zajlanak a 2019/2020-as szezon előkészületei, például most készül a műsornaptár. Másrészt azt is figyelembe kell venni, hogy három hónap múlva lejár a szövetség vezetésének mandátuma, júniusban választás lesz, tisztújító kongresszust tartanak. A Tipsport Ligát érintő kérdésekkel pedig nem várhatunk addig” – magyarázta Lintner.

Az egykori hátvéd megjegyezte, a sporttechnikai dolgok mellett a marketing- és reklámjogokról nem is lehet tárgyalni, mivel azok tulajdonosai közvetlenül a klubok, amelyek a következő idényre is megbízták a Pro-Hokejt ezek kezelésével. Lintner szerint az egyesületek amellett vannak, hogy egy évig még semmiképpen se változzon a jelenlegi helyzet.

A szövetség a változások indokaként a légiósok limitálását és a fiatal hokisok nagyobb támogatását jelölte meg.

„Ezekben a témákban még senki nem kereste meg a Pro-Hokejt, holott minden racionális érvet szívesen meghallgatunk, és ha meggyőznek, akár változtatunk is – mondta Lintner. – A Tipsport ligás klubok keretében mintegy 200 szlovákiai és 70 más országbeli hokis található. Ez az arány alacsonyabb az európai bajnokságok számainál. A 200 hazai játékosból pedig hatvanan vannak olyan, 23 évnél nem idősebb jégkorongozók, akik stabilan játszanak is a bajnokikon. A fiatalok számaránya pedig megint csak magasabb, mint az európai bajnokságok átlaga ezen a téren. Úgy vélem, a jelenlegi nem megfelelő időszak ilyen komoly változások meghozására, egy olyan rendszerben, amely mindenki számára evidens, hogy működik.”

Lintner végezetül hozzátette, sajnálatosnak tartja, hogy a playoff kezdete előtt megszokott játékvezetői szeminárium megszervezése helyett a szövetség ilyen ügyekkel foglalkozik. ⋌

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kilenc évet kapott Juraj Hossú, Henry Acorda gyilkosa

Kellemetlen: Danko zászlórúdja valójában nem is magasabb, mint a magyarországi

Továbbra is elégedetlenek a pedagógusok a fizetésük miatt

Agócs Attila: A Kuciak-gyilkosság után ki kellett volna lépnünk a koalícióból

Rég nem látott sokk az olajpiacon: hamarosan még drágábban tankolhatunk

Nemesócsán ismét polgármestert választanak szombaton

Legfrissebb galériák
Olvasta már?