Lila öröm, zöld bánat

Budapest. Csak az utolsó fordulóban dől el az aranyérem sorsa! Rajczi Péter 20. percben rúgott góljával ugyanis az Újpest 1:0-ra nyert az FTC ellen, s így egy pontra megközelítette a listavezető DVSC-t az utolsó kör előtt. A Fradi kétpontos hátránnyal a 3. helyen várja a bajnokság zárását.

Az újpesti Rajczit üldözi a ferencvárosi Botis a tegnapi rangadón. Előbbi gólt lőtt, utóbbit pedig kiállította a horvát bíró – többek között ezért is került lépéshátrányba a Fradi az utolsó forduló előtt. nb1.hu-felvételAmint azt várni lehetett: nyílt és nagy iramú összecsapást hozott a Megyeri úti rangadó, köszönhetően annak, hogy mindkét csapat a győzelemre hajtott. A lila-fehérek jól zártak hátul és gyorsan, pontosan játszották át a középpályát. Vezető góljuk azonban még így is kissé vártalanul született, hiszen ha a helyzetekben nem is, azért a Fradi mezőnyben egyenrangú partnere volt az Újpestnek. Tóth Norbert váratlanul, középről emelte a jó ütemben keresztbefutó Raj-czi Péter elé a labdát, aki nem sokat teketóriázott: jobb térddel igazított rajta egyet, majd a kapujából kilépő Szűcs felett úgy emelt a hálóba, hogy a labda a bal felsőnél még a felső lécet is súrolta.

A gól után nem sokkal egyenlíthetett volna a Ferencváros, a kapujából kifutva mentő Szűcs hosszú indítással hozta játékba Sasut, akinek a beadására a túloldalon Rósa Dénes érkezett, de kapáslövése csak a kapufán csattant.

A félidő hajrájában ismét újpesti gólhelyzet alakult ki: Simek tizennyolc méteres lövést engedett el egy szöglet utáni kipattanóból, Szűcs már verve volt, ám a gólvonalon helyezkedő Rósa remek mozdulattal menteni tudott.

A második játékrészben a vendégek még erőteljesebben nyomtak, de míg a hazai támadásokban szinte kivétel nélkül benne volt a gólveszély, addig a vendégek támadásai rendre elakadtak egy-egy pontatlan megoldáson. Ráadásul a Fradi ismét emberhátrányban fejezte be a találkozót, Botis a második félidőben két sárga lapot is begyű-tött, ennek következtében a 89. percben mehetett zuhanyozni. A lefújás pillanatában Gyepes egy hosszú indítást követően sportszerűtlenül felborította a labdát már magához ölelő Vlaszákot, a lökdösődést a mérkőzésen kiválóan teljesítő horvát kölcsönbíró rutinosan oldotta meg: hármat fújt a sípjába és véget vetett a rangadónak...

Mestermérleg

Mészöly Géza (Újpest): „A meccs előtt azt mondtam, hogy ünnepre készülünk, ez sikerült, mert az ilyen meccseknek köszönhetően végre ismét ünnep a futball Újpesten.”

Pintér Attila (FTC): „A sorsunk most már nemcsak a mi kezünkben van, de mindent megteszünk azért, hogy az utolsó fordulóban, otthon legyünk bajnokok. Remélem, hogy minden érdekelt csapat teljes erőbedobással fog játszani.” (ns, nb1.hu)

Verekedés a Megyeri úton

Budapest. Nem múlt el botrány nélkül a ferencvárosi szurkolók átvonulása a Megyeri úti stadionba: egy szurkolócsoportot csak rendőri közbeavatkozással lehetett megfékezni. A rendőrök a stadionhoz közeli benzinkútnál tartóztatták fel a randalírozó fradistákat, akik nem hallgattak a szép szóra, így végül könnygázzal és fizikai erőszakkal kellett megfékezni őket. A „beavatkozás” után a rendfenntartók több szurkolót is letartóztattak. (nb1.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?