Ligeti örömünnep

Dunaszerdahely. Elmaradt a meglepetés a labdarúgó Szlovák-kupa szombati, dunaszerdahelyi döntőjében, a hét egykori DAC-játékossal szereplő ligeti együttes 2:0-ra legyőzte a II. ligás licsérdi csapatot. ĺgy az Artmedia indulhat az UEFA-kupában.

Marek Krejčí (balról) a ligetiek első gólját lövi a licsérdiek elleni finálébanSomogyi Tibor felvételeKiegyensúlyozott csatát hozott az első félidő, meglepetésre rendkívül bátran játszottak a licsérdiek. Tetszetősen kombináltak, ám támadásaik rendre elakadtak a ligetiek tizenhatosa előtt. Mindössze Lesniak 17 méteres lövése érdemel említést, amely centiméterekkel kerülte el a kaput. Az Artmedia védelmében a remekül játszó Borbély Balázs vitte a prímet. A 19. percben Pinte lódult meg a bal oldalon, Bašistával ütközött, s a keleti játékos hordágyon hagyta el a játékteret. Később kiderült, Bašista arcát négy öltéssel kellett összevarrni. A játékrész hajrában Miroslav Kozák éles szögből lőtt, a kapus már verve volt, ám Krakovský felszabadított. A szünetben alapos fejmosást tartott a ligeti öltözőben Michal Hipp vezetőedző, s ennek meg is lett az eredménye: Ján Kozák az elmélázó védők között kiugratta Krejčít, aki 10 méterről a hálóba lőtt. A bekapott gól megtörte a keletieket, ezután már egyre tetszetősebb akciókat vezetett a Petržalka. Negyedórával a befejezés előtt mintaszerű Krejčí-Kozák-Mikulič összjáték után az utóbbinak már nem okozott gondot a kapuba gurítani.

A győztes ligetiek 600 ezer, a licsérdiek 300 ezer, míg a házigazda DAC 100 ezer koronás jutalmat kapott a szövetségtől.

A mérkőzést követően a ligeti futballisták öröme nem ismert határt, egyáltalán nem zavarta őket a felhőszakadás. A pezsgő-fürdő már a díjátadásnál megkezdődött (egyáltalán nem kímélték a szövetség vezérkarát), s az öltözőben folytatódott. Lelkes szurkolóiknak megköszönték a bíztatást, még a trófeát is kölcsönözték nekik.

Michal Hipp, a Petržalka edzője így értékelte a finálét: „Örülök, hogy megfeletünk az elvárásoknak, s megnyertük a finálét. Az első 45 percben nem tudtuk áttörni a licsérdiek védelmét, szünetben alaposan odamondtam védenceimnek, mert úgy tűnt, néhányan csak sétálgatnak a pályán. Csapatomból Borbély és Ján Kozák játszott a legjobban.”

Jaroslav Rybár, a Ličartovce szakvezetője: „A döntő előtt bizakodtunk, ezért természetesen csalódott vagyok. Kiegyensúlyozott találkozón szenvedtünk vereséget, hiába futballoztunk tetszetősen a kapu előtt meddőnek bizonyultunk. ”

Artmedia Petržalka–Ličartovce 2:0 (0:0)

Góllövők: Krejčí (51.), Mikulič (75.). Játékvezető: Olšiak, 2650 néző. Sárga lap: Krejčí, Ďurica, Krakovský. PETRŽALKA: Čobej–Maixner (56. Šoltis), Borbély, Burák, J. Ďurica–Suchánek, Straka, J. Kozák, Pinte–Krejčí (90. Zárecký), M. Kozák (61. Mikulič). LIČARTOVCE: Vojtaško–Krakovský , Šinglár, Bašista (19. Kaminský), Kišš–Martaus (78. Bicák), Lesniak, Andraščík, Šimko (53. Adam)–Pagor, J. Majoroš.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?